Krapula on kuin onkin sairaus! Saksalainen tuomioistuin julisti kohmelon sairaudeksi

7:49
Videolla alkoholitutkija kertoo krapulasta ne olennaisimmat faktat.

Saksalaisen tuomioistuimen mukaan krapula on sairaus, brittilehti The Guardian kertoo. Tuomioistuin teki päätöksen liittyen tapaukseen, jossa "krapulalääkkeen" terveyshyötyjä käsiteltiin oikeudessa.

Jutun kantajat syyttivät krapulalääkkeitä myyvää yritystä katteettomista lupauksista. Yritys myy krapulalääkkeeksi tarkoitettuja ”shotteja” ja veteen sekoitettavia juomasekoituksia.

Yritys lupaa niiden auttavan muun muassa päänsärkyyn ja heikotukseen.

Ongelmallista asiassa on se, että yrityksen myymät ”krapulalääkkeet” luokitellaan virallisesti elintarvikkeiksi, ei lääkkeiksi.

– Elintarvikkeita koskevissa tiedoissa ei voida määritellä mitään ominaisuuksia sairauksien estämiseksi, hoitamiseksi tai parantamiseksi tai antaa vaikutelmaa tällaisesta ominaisuudesta, tuomiossa sanotaan The Guardianin mukaan.

Tuomiossaan oikeus katsoo, että sairaus ymmärretään väliaikaiseksi häiriöksi kehon normaalissa tilassa.

Tuomioistuin kiinnittää huomiota myös siihen, että lääkärit ovat jo pitkään käyttäneet alkoholin vieroitusoireista johtuvasta tilasta lääketieteellistä termiä veisalgia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja