Köyhät ritarit: Salviamakaronilaatikko

Salviamakaronilaatikkoa.
Salviamakaronilaatikkoa.
Julkaistu 16.03.2011 14:00

Meri-Tuuli Lindström tekee perinteisestä makaronilaatikosta mielenkiintoisen lisäämällä siihen salviaa.

  • 500 g makaronia
  • munamaito:
  • 5 dl maitoa
  • 1/2 dl tuoretta, silputtua salviaa
  • 3 kananmunaa
  • muskottia
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 2 dl juustoraastetta (mozzarellaraaste tai sekoitus mozzarellalla)
  • oliiviöljyä (Lanfranchi)

Keitä makaroneja kiehuvassa, suolatussa vedessä kolme minuuttia ja kaada heti siivilään ja anna jäähtyä. Sekoita muna ja maito kulhoon ja lisää joukkoon silputtu salvia.

Mausta munamaito pippurilla, suolalla ja muskotilla. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja kumoa makaronit siihen. Sekoita makaronien joukkoon 1 dl juustoraastetta.

Kaada joukkoon munamaito ja sekoita kevyesti, niin että munamaitoa on kaikkialla.

Paista uunissa 200-asteessa 30 minuuttia ja ota uunista ulos, ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa vielä 200-asteessa grillivastukset päällä niin kauan, että juusto sulaa ja ruskistuu.

Resepti: Meri-Tuuli Lindström

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle