Köyhät ritarit -kokki Henri Alénin perjantaimenu koostuu perunagnoccheista, kasviksista ja lehtipersiljasalsasta.
- 500 g kuorittua perunaa (mielellään Asterix-lajiketta)
- 3 keltuaista
- 75 g perunajauhoja
- 75g vehnäjauhoja
- hieman suolaa ja valkopippuria
- 2-3 tomaattia
- 1 porkkana
- 1 pieni kukkakaali
- 1 parsakaali
- 2 valkosipulinkynttä
- puoli punttia lehtipersiljaa
- 1 rkl voita
- 4 rkl raastettua parmesania
Keitä perunat kypsiksi. Valuta huolellisesti ja anna höyrystyä hetki kattilassa. Purista perunaraudan läpi kulhoon tai murskaa huolellisesti. Anna perunan jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Sekoita joukkoon keltuaiset, jauhot ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Älä vaivaa taikinaa pitkään. Pyöritä taikinasta pitkiä ohuita pötköjä ja leikkaa siitä pieniä paloja.
Siirrä palat varovasti jauhotetulle leivinpaperille. Laita vesi kiehumaan ja varaa viereen öljytty astia. Keitä gnoccheja noin 2 minuuttia ja nosta ne öljyttyyn astiaan.
