Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Köyhät ritarit: Perunagnocchit, kasviksia ja lehtipersiljasalsaa

Perunagnoccheja ja kasviksia.
Perunagnoccheja ja kasviksia.
Julkaistu 25.02.2011 19:00

Köyhät ritarit -kokki Henri Alénin perjantaimenu koostuu perunagnoccheista, kasviksista ja lehtipersiljasalsasta.

  • 500 g kuorittua perunaa (mielellään Asterix-lajiketta)
  • 3 keltuaista
  • 75 g perunajauhoja
  • 75g vehnäjauhoja
  • hieman suolaa ja valkopippuria
  • 2-3 tomaattia
  • 1 porkkana
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 parsakaali
  • 2 valkosipulinkynttä
  • puoli punttia lehtipersiljaa
  • 1 rkl voita
  • 4 rkl raastettua parmesania

Keitä perunat kypsiksi. Valuta huolellisesti ja anna höyrystyä hetki kattilassa. Purista perunaraudan läpi kulhoon tai murskaa huolellisesti. Anna perunan jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Sekoita joukkoon keltuaiset, jauhot ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Älä vaivaa taikinaa pitkään. Pyöritä taikinasta pitkiä ohuita pötköjä ja leikkaa siitä pieniä paloja.

Siirrä palat varovasti jauhotetulle leivinpaperille. Laita vesi kiehumaan ja varaa viereen öljytty astia. Keitä gnoccheja noin 2 minuuttia ja nosta ne öljyttyyn astiaan.

Leikkaa kukkakaali ja parsakaali pieniksi nupuiksi. Kuori ja siivuta porkkana. Poista tomaateista kanta ja kuutioi se rouheasti. Hienonna lehtipersilja ja kuorittu valkosipuli.

Sekoita ne tomaatin joukkoon. Keitä vihannekset suolatussa vedessä kypsiksi ja valuta hyvin.

Paista gnoccheja voissa kunnes ne saavat hieman väriä, lisää pannulle vihannekset ja lopuksi tomaatti-yrtti hakkelus. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin keskenään. Mausta lopuksi parmesaanilla.

Lisää aiheesta:

Suomalaisautoilijat myöntävät kyselyssä huolestuttavia seikkoja ajamisestaanVantaalaisen koirapuiston melu on liikaa – "Sijainti ei ole täysin optimaalinen"Auttaako peräpukamavoide oikeasti silmäpusseihin? Näin voi käydä someniksiä testaavalleVappu Pimiä hankkii aina yhden valmisruoan joulupöytäänsä: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun asti
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:02
    Liikenneturvallisuus

    Suomalaisautoilijat myöntävät kyselyssä huolestuttavia seikkoja ajamisestaan

  • 11:46
    Asuminen

    Vantaalaisen koirapuiston melu on liikaa – "Sijainti ei ole täysin optimaalinen"

  • 08:15
    Lääkkeet

    Auttaako peräpukamavoide oikeasti silmäpusseihin? Näin voi käydä someniksiä testaavalle

  • 06:51
    Ruoka

    Vappu Pimiä hankkii aina yhden valmisruoan joulupöytäänsä: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"

  • Eilen18:59
    Matkailu

    Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?