Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Köyhät ritarit: Herkulliset ruusu-rahkapullat

Ruusu-rahkapullat.
Ruusu-rahkapullat.
Julkaistu 30.03.2011 09:30

Meri-Tuuli Lindström hurmaa ihanilla ruusu-rahkapullilla. Katso resepti!

  • Pullataikina:
  • 5 dl maitoa
  • 1 pala tuorehiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 15-16 dl vehnäjauhoja
  • 200 g margariinia tai voita sulatettuna
  • 2 tl kardemummaa
  • Täyte:
  • 400 g rahkaa
  • 1 kananmuna
  • 3-4 rkl sokeria
  • 1 rkl ruusuvettä
  • ripaus punaista karamelliväriä
  • kananmuna voiteluun

Valmista pullataikina: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Sekoita maidon ja hiivan joukkoon sokeri, suola sekä kardemumma.

Lisää vielä maitoseokseen puolet vehnäjauhoista. Sekoita taikina paksuksi velliksi. Lisää loput vehnäjauhot vähän kerrallaan, että pääset vaivaamaan taikinaa käsin.

Lisää sulatettu rasva ja vaivaa taikinaa. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Kun olet vaivannut tarpeeksi, taikinasta tulee samettinen, kimmoisa ja se irtoaa kulhon reunoista nätiksi palloksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota noin tunnin.

Kumoa kohonnut taikina työpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Pyöritä pitkiksi tangoiksi ja jaa ne edelleen noin tusinaan. Pyöritä taikinasta pullia ja nostata liinan alla vielä ainakin 30 minuuttia.

Valmista sillä välin täyte. Sekoita ruusuvesi ja ripaus karamelliväriä. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää vielä rahka sekä kananmuna. Tarkista makeus ja väri.

Paina kohonneiden pullien keskelle mukin pohjalla syvennys. Mukia saa painaa ihan reilusti, sillä kimmoisa taikinapohja nousee muuten uunissa takaisin ja rahka valuu pellille.

Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja voitele reunat. Täytä syvennys ruusurahkalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin kultaisia.

Resepti: Meri-Tuuli Lindström

Lisää aiheesta:

Tarkkana joululahjaostoksilla: Verkkokauppa.com listasi taas tuotteet, jotka aiheuttivat pettymyksenJoulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemminVäitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseenSuperkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:02
    Elektroniikka

    Tarkkana joululahjaostoksilla: Verkkokauppa.com listasi taas tuotteet, jotka aiheuttivat pettymyksen

  • 06:47
    Makeiset

    Joulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?

  • Eilen19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"

  • Eilen17:32
    Influenssa

    THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemmin

  • Eilen16:45
    Nuoret

    Väitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseen