Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Köyhät ritarit: Herkulliset ruusu-rahkapullat

Ruusu-rahkapullat.
Ruusu-rahkapullat.
Julkaistu 30.03.2011 09:30

Meri-Tuuli Lindström hurmaa ihanilla ruusu-rahkapullilla. Katso resepti!

  • Pullataikina:
  • 5 dl maitoa
  • 1 pala tuorehiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 15-16 dl vehnäjauhoja
  • 200 g margariinia tai voita sulatettuna
  • 2 tl kardemummaa
  • Täyte:
  • 400 g rahkaa
  • 1 kananmuna
  • 3-4 rkl sokeria
  • 1 rkl ruusuvettä
  • ripaus punaista karamelliväriä
  • kananmuna voiteluun

Valmista pullataikina: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Sekoita maidon ja hiivan joukkoon sokeri, suola sekä kardemumma.

Lisää vielä maitoseokseen puolet vehnäjauhoista. Sekoita taikina paksuksi velliksi. Lisää loput vehnäjauhot vähän kerrallaan, että pääset vaivaamaan taikinaa käsin.

Lisää sulatettu rasva ja vaivaa taikinaa. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Kun olet vaivannut tarpeeksi, taikinasta tulee samettinen, kimmoisa ja se irtoaa kulhon reunoista nätiksi palloksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota noin tunnin.

Kumoa kohonnut taikina työpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Pyöritä pitkiksi tangoiksi ja jaa ne edelleen noin tusinaan. Pyöritä taikinasta pullia ja nostata liinan alla vielä ainakin 30 minuuttia.

Valmista sillä välin täyte. Sekoita ruusuvesi ja ripaus karamelliväriä. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää vielä rahka sekä kananmuna. Tarkista makeus ja väri.

Paina kohonneiden pullien keskelle mukin pohjalla syvennys. Mukia saa painaa ihan reilusti, sillä kimmoisa taikinapohja nousee muuten uunissa takaisin ja rahka valuu pellille.

Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja voitele reunat. Täytä syvennys ruusurahkalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin kultaisia.

Resepti: Meri-Tuuli Lindström

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Vuoden yksinäisin päivä lähestyy – ainakin amerikkalaisilleRinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotonaTämän ikäisenä kuultu musiikki on sinulle merkityksellisintä – suuri suomalaistutkimus selvittiPitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipideIso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuuSami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynnin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:27
    Halloween

    Tiesitkö? Vuoden yksinäisin päivä lähestyy – ainakin amerikkalaisille

  • Eilen18:50
    Syöpä

    Rinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotona

  • Eilen17:27
    Musiikki

    Tämän ikäisenä kuultu musiikki on sinulle merkityksellisintä – suuri suomalaistutkimus selvitti

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen15:07
    Lapset

    Iso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuu