Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Köyhät ritarit: Appelsiini-artisokkatapas

Appelsiini-artisokkatapakset.
Appelsiini-artisokkatapakset.
Julkaistu 21.01.2011 18:57(Päivitetty 22.01.2011 09:31)

Meri-Tuuli Lindströmin appelsiini-artisokkatapakset ovat hedelmäisen raikkaita. Kätevä kotikokki onnistuu varmasti tämän reseptin avulla.

8 tapasta

  • vaaleaa leipää (esim. patonkia tai hyvää maalaisleipää)
  • 1 appelsiini
  • 4 artisokan sydäntä puolitettuina (Saclà)
  • 1/2 punasipuli
  • lehtipersiljaa
  • 1 tl valkoviinietikkaa (Rajamäen)
  • 2 tl oliiviöljyä (Lanfranchi oliiviöljyä)
  • suolaa
  • viherpippuria
  • 100 g roquefortia mustapippuria

Kuori appelsiini. Fileoi ja leikkaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Silppua puolikas sipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää appelsiinin sekaan. Silppua lehtipersiljaa noin ruokalusikallinen ja lisää kulhoon.

Sekoita öljy, etikka ja ripaus viherpippuria appelsiiniseokseen ja mausta suolalla. Tarkista maku ja anna levätä hetken.

Leikkaa leivästä 8 suupalan kokoista palaa ja paahda niitä hetken uunissa juuri ennen tarjoilua, niin että ne ovat rapeita. Lusikoi jokaisen leivän päälle ruokalusikallisen verran appelsiinisalaattia, asettele päälle artisokan puolikas sekä murunen roquefortia. Rouhaise jokaisen päälle pieni mustapippuriripaus ja tarjoile heti.

Resepti: Meri-Tuuli Lindström

Lisää aiheesta:

Tästä terveysseikasta matkailijoiden olisi hyvä olla tietoinen: "Kukaan ei tiedä kantavansa sitä"Syötkö tarpeeksi terveellisesti? Tarkista ravitsemusterapeutin listastaTämä on sähköautojen "Akilleen kantapää" talvisin – "Tulee aika monelle yllätyksenä"Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!Romutuspalkkio uuden auton hankintaan? Laki astuu voimaan vuoden alustaOmistatko tällaisen pyörän pumpun? Älä käytä enää!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:39
    Lääketiede

    Tästä terveysseikasta matkailijoiden olisi hyvä olla tietoinen: "Kukaan ei tiedä kantavansa sitä"

  • 06:55
    Ravitsemus

    Syötkö tarpeeksi terveellisesti? Tarkista ravitsemusterapeutin listasta

  • Eilen18:58
    Sähköautot

    Tämä on sähköautojen "Akilleen kantapää" talvisin – "Tulee aika monelle yllätyksenä"

  • Eilen16:15
    Pasta

    Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!

  • Eilen14:47
    Romutuspalkkio

    Romutuspalkkio uuden auton hankintaan? Laki astuu voimaan vuoden alusta