Kovia kokenut nuori räppäri auttaa nyt muita – kiertää esiintymässä lastenkodeissa ja päihdeosastoilla

Rap-artisti Ville Nurminen kertoi Huomenta Suomi -ohjelmassa rankasta taustastaan sekä halustaan auttaa muita vaikeassa tilanteessa olevia.

Räppäri Ville Nurminen istahti tiistaina 8. elokuuta 2017 Huomenta Suomi -ohjelman sohvalle haastatteluun. Kovia kokenut nuori mies kertoi elämästään sekä kohtaamistaan haasteista.

Rap-musiikkia tekevä Nurminen poikkeaa monista räppäreistä siinä suhteessa, että hän ei ole juurikaan esiintynyt esimerkiksi yökerhoissa.

– Käyn esiintymässä lastenkodeissa, mielenterveys- ja päihdeosastoilla sekä ikäihmisten ja kehitysvammaisten hoivakodeissa, räppäri kertoo.

Nurmisen oma rankka menneisyys ajoi miehen lopulta auttamaan muita.

– Ala-asteella koin koulukiusaamista. Olin aika villi nuori, varastelin kaupoista, lintsailin ja päädyin sitä kautta lastenkotiin. Kun itsenäistyin sieltä, niin oli ahdistusta, masennusta ja päihteiden kanssa ongelmia.

Räppäri kertoo selättäneensä ongelmat muuttamalla ajatusmaailmaansa ja nyt hän haluaa auttaa muita.

– En enää vellonut itsesäälissä ja miettinyt vain negatiivisia asioita. Aloin keskittyä hymyilyyn, hyvän mielen tuottamiseen ja sellaisten asioiden tekemiseen, jotka tekevät minut iloiseksi.

– Siitä saa ihan uskomattoman hyvän olon, kun esiinnyn esimerkiksi 90-vuotiaalle vuodepotilaalle, joka ei pysty liikkumaan tai puhumaan eikä hän ole ehkä hymyillyt pitkään aikaan. Menen hänen vierelleen, laitan rakkaustaustan soimaan, räppään kauniita sanoja, hymyilen ja katson silmiin. Sitten näen, kuinka hänen suupielet alkaa vähän nousta ylös ja silmistä näkyy se ilo, Nurminen toteaa.

Katso koko haastattelu artikkelin yläpuolella olevasta videosta.

Lue myös:

    Uusimmat