Kovat rasvat aiheuttavat hämmennystä

Virallisterveellinen linja on suositellut pehmeitä rasvoja ja vähärasvaisia tuotteita jo pitkään. Kovien rasvojen puolestapuhujat eivät kuitenkaan pelkää käyttää oikeaa voita ja kermaa. Kerro kuinka sinä syöt!

Studio55.fin keskustelupalstalla nimimerkki johannama kirjoittaa luopuneensa kevyttuotteista ja siirtyneensä kokorasvaisiin tuotteisiin.

– Olen miettinyt ja muistellut mitä silloin syötiin, kun olin lapsi. Suvussani on ollut paljon pitkäikäisiä ihmisiä. Terveitäkin he ovat olleet ihan loppusuoralle asti.

Saman ratkaisun on tehnyt myös vinski007, joka kertoo voineensa näin hyvin viimeksi 25-vuotiaana.

– Nykyään ostoskorissani on punaista maitoa, kermaa, munia, rasvaisia juustoja ja rasvaista jogurttia. Näiden lisäksi ostan tietysti lihaa, kalaa ja paljon kasviksia. Saavutin ihannepainoni noin neljässä kuukaudessa, ja se on pysynyt tähän asti.

Kovien rasvojen epäterveellisyydestä on puhuttu niin pitkään, että vastakkaiset näkemykset aiheuttavat hämmennystä.

– Ei tällainen tavallinen tallaaja oikein tiedä mitä ja ketä uskoa. Yritän käyttää omaa järkikultaani, mutta ei sekään aina sano, mikä on oikein, miettii nimimerkki marttalotta.

Hän onkin tehnyt kompromissin kovien ja pehmeiden rasvojen välillä ja päätynyt käyttämään leivänpäällisrasvana voin ja öljyn sekoitusta.

Suositko sinä margariineja ja kevyttuotteita? Vai onko sinusta rasvakammo turhaa? Kerro omista tottumuksistasi! Osallistu keskusteluun.

Pääset osallistumaan keskusteluun, kun rekisteröit itsellesi oman käyntikortin. Se on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään, mutta antaa sinulle ainutlaatuisen vaikutusmahdollisuuden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja