Mainos

Kovat otteet käyttöön: Tesla ryhtyy sakottamaan lataustolpan valtaajia

Kun sähköautojen määrä liikenteessä kasvaa, lisääntyvät myös ongelmat latausasemilla. Tesla onkin nyt päättänyt ryhtyä toimiin autojaan lataustolpilla tarpeettomasti makuuttavia omistajia vastaan.

Sähköautojen omistajien hermoja eivät koittele ainoastaan täysin luvattomasti latauspaikalle pysäköidyt polttomoottoriautot, vaan myös ne sähköautojen omistajat, jotka saattavat varata lataustolpan pitkiksikin ajoiksi sen jälkeen, kun akku on jo täynnä.

Teslan Supercharger-pikalatausasemilla on otettu käyttöön malli, jossa auton omistajalla on akun täyttymisen jälkeen viisi minuuttia aikaa siirtää Teslansa pois latauspaikalta. Viiden minuutin jälkeen jokainen lisäminuutti maksaa 40 dollarisenttiä. Suomessa hinta on 35 eurosenttiä minuutilta.

– Tesla-sovelluksen avulla omistaja voi valvoa auton latausta etäältä. Sovellus ilmoittaa, kun lataus on melkein valmis ja sitten uudelleen kun lataus on tehty ja päättynyt, kertoo Axel Holmström Suomen Teslan viestinnästä.

Hän täsmentää, että mikäli auto siirretään viiden minuutin kuluessa, maksu perutaan.

Tesla muistuttaa blogissaan, että eivät polttomoottoriautoillakaan ajavat jätä autojaan tankille sen pidemmäksi aikaa kuin on tarpeen.

Tavoitteena ei valmistajan mukaan ole hyötyä latausasemien väärinkäytöstä rahallisesti. Tesla kertoo toivovansa, etteivät he koskaan saisi senttiäkään uuden sakotusjärjestelmän myötä, vaan ihmiset osaisivat ottaa muutkin huomioon.

Elon Musk tarkensi myöhemmin, että lisäveloitus astuu voimaan silloin, kun kaikki lataustolpat ovat varattuina. Tyhjällä latausasemalla saa pysäköidä ilman sakkoa myös sen jälkeen, kun auto on ladattu.

Lähde: Tesla

***

4:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.