Kovalainen osoitti: Tein oikean valinnan

Heikki Kovalainen ajoi viime viikonloppuna Lotuksella Kimi Räikkösen paikkaajana. Kovalaisen mielestä avausviikonloppuna nähty vauhti osoittaa, että hän teki oikean päätöksen jäätyään kuvioihin, vaikka jäi ilman tallipaikkaa vuosi sitten.

Kovalaisella olisi ollut mahdollisuuksia vaihtaa johonkin toiseen autosarjaan, mutta hän päätti pysyä Caterhamin leivissä varakuljettajana. Samalla hän sai pitää virettään yllä perjantaiharjoituksissa. Viikonloppuna Kovalaisen meno näytti Lotuksen ratissa vakuuttavalta harjoituksissa ja vielä aika-ajossakin, mutta kilpailu ei sujunut toiveiden mukaisesti.

– En koskaan epäillyt itseäni, mutta on eri asia yrittää näyttää kuin suorittaa. Aina sitä luulee pystyvänsä. Siksi päätin pysyä F1:ssä vielä tänä vuonna. Vaikka se olikin varakuskin paikka, ajattelin, että pystyn hoitamaan homman. Minun piti vain tehdä töitä ja odottaa, jos oikea hetki saapuu, Kovalainen sanoo Autosportille.

Kovalainen odotti paikan tulevan Caterhamilta, mutta vielä parempi mahdollisuus tuli, kun Kimi Räikkönen joutui selkäleikkaukseen.

– Kun tämä tilaisuus tuli, se osoitti, että kannatti pysyä F1:ssä, eikä vaihtaa fokusta muualle, Kovalainen sanoo.

Lotuksen tallipäällikkö Eric Boullier on varma, että Kovalainen on vielä parempi tulevana viikonloppuna Brasiliassa.

– Ehdottomasti. Heikki on hyvä kuski. Hänellä on kokemusta, ehkä hän oli vähän ruosteessa, mutta hän tuo tulosta, Boullier uskoo.

Kovalainen on saalistanut MM-pisteitä viimeksi kaudella 2009 Singaporen gp:ssä, joten tämän kauden päätöskisaan on henkilökohtaista panosta.

Lue myös:

    Uusimmat