Valtteri Bottakselta paljastus F1-tulevaisuudestaan – "Asiat alkavat ehkä loksahdella"

Formula ykkösten MM-sarja palaa viikonloppuna koronapandemian täyteisten vuosien jälkeen Kiinaan ja Shanghain moottoriradalle kauden viidettä kilpailua varten.

Kisaviikonloppu on kuljettajille mielenkiintoinen haaste, sillä lauantaina ohjelmassa on kauden ensimmäinen sprinttikilpailu. Perjantaina ajetaan sitä ennen vain yksi harjoitussessio ja sprintin aika-ajo.

Kiina järjesti F1-kisan viimeksi kaudella 2019, mutta Sauberin Valtteri Bottaksella piisaa kokemusta Shanghain radalta.

– Tämä on hyvä rata, eikä mikään vaikuta muuttuneen. Hyvältä näyttää, Bottas kommentoi uuden asfalttipinnan saanutta rataa torstaina.

Bottaksen ja Sauberin pistetili on vielä avaamatta, mutta Australiassa ja Japanissa suomalaiskonkari sijoittui jo 14:nneksi. Kolmessa edellisessä kilpailussa Bottas on jättänyt myös taakseen tallitoverinsa Zhou Guanyun, joka pääsee nyt ensimmäistä kertaa F1-urallaan omaan kotikilpailuunsa.

Keskustelut ensi kaudesta aloitettu

Viimeistä sopimuskauttaan Sauberilla ajava Bottas, 34, on luottavainen, että talli pystyy kamppailemaan jatkossa tasaväkisesti viimeisistä pistesijoista. Suomalainen muistutti, että kahdessa viime kisassa pisteille ajanut RB-tallin Yuki Tsunoda oli jo Sauberin ulottuvilla Japanissa.

Kauden alussa varikkopysähdykset ovat olleet Bottaksen ja Sauber yhtenä turmana.

– Tarvitsemme vielä pienen lisäaskeleen päästäksemme top 10 -joukkoon, sen jälkeen Aston Martin on jo meistä kauempana. Japanissa olin ennen ensimmäisiä pysähdyksiä Tsunodan edellä ja pidin samanlaista vauhtia kuin hän, joten uskon, ettei täyttä potentiaaliamme olla vielä nähty.

Bottas uskoo, että F1-kuljettajamarkkinoillakin alkaa pian tapahtua, kun ensi kauden kuskipaikkoja jaetaan. Aston Martinin konkarikuljettaja Fernando Alonso ehti jo sorvata tallinsa kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen.

– En tiedä, onko tällä hetkellä edes niin paljoa ratkaistavia asioita, mutta tietenkin on jännittävä pohtia, mitä esimerkiksi Carlos (Sainz) tekee tai mitä Mercedes tekee. Asiat alkavat ehkä loksahdella paikoilleen parin viikon kuluessa. Olen aloittanut keskustelut (tulevasta kaudesta), Bottas valaisi.

Lue myös:

    Uusimmat