Kova päänsärky olikin oire jostain vakavammasta – naisen unelmaloma muuttui hetkessä painajaiseksi

Karibian loma muuttui painajaiseksi.

Tennesseen Bristolista kotoisin oleva CeCe Kline oli Karibian risteilyllä, kun hän alkoi valittaa päänsärkyä. Hetken kuluttua hän jo lyyhistyi rannalle, kertoo Prevention-sivusto.

Lokakuinen loma muuttuikin nopeasi painajaiseksi.

– Hän oli täysin kunnossa, ja sitten se iski häneen ihan yhtäkkiä, kertoi CeCen sukulaisnainen Lindsey Reimer paikalliselle uutisasemalle WJHL:lle.

Lindsey kertoo CeCen olleen menossa veteen ja vain pyörtyneen yhtäkkiä.

Kävi ilmi, että päänsäryn syyn takana oli vakava aivoaneurysma eli valtimonpullistuma aivoissa.

Perheen mukaan sairaalaan kiidätetty CeCe kävi hyvin lähellä kuolemaa. Hän ei päässyt Karibian saarilta moneen päivään takaisin Yhdysvaltoihin, jossa häntä kyettiin vihdoin kunnolla hoitamaan. Lisäksi hänen vakuutuksensa oli rauennut. Tämän vuoksi perhe perusti hoitoja varten keräyksen GoFundMe-joukkorahoitussivustolla.

Perhe kertoi marraskuun alussa CeCen Facebook-sivuilla hänen olevan parempaan päin, mutta matka lopulliseen toipumiseen on vielä pitkä. 

VIDEO: Neurologian professori Markku Kaste kertoi toisen vaarallisen sairauden, aivoinfarktin, ehkäisemisen keinoista toukokuussa 2015. Artikkeli jatkuu videon alla.

17:54

Noin 100 000 suomalaisella arvioidaan olevan pieni aivovaltimon pullistuma

Aivoaneurysma on puhjetessaan hengenvaarallinen. Kun aivoaneurysma repeää, ensimmäinen oire on yleensä yhtäkkinen ja sietämättömän kova päänsärky.

Arvioidaan, että Suomessa parilla prosentilla väestöstä eli noin 100 000 ihmisellä on pieni aivovaltimon pullistuma. Heistä valtaosalla se ei koskaan ilmene mitenkään. Pullistuma ei siis välttämättä repeydy, ja sen kanssa voi elää tietämättään vuosia, jopa koko elämänsä.

Lähteet: Prevention, WHJL

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja