Mainos

Kouvolan koulupalon syy selvisi - ei olisi voitu ennakoida

Kouvolan yhteiskoulun tulipalon paikkatutkinta on päättynyt. Tutkinnan perusteella palo syttyi vikaantuneesta sähkökaapelista.

Syttymissyyn selvittäminen tehtiin yhdessä Onnettomuustutkintakeskuksen, poliisin ja vakuutusyhtiön tilaaman sähköpaloasiantuntijan kanssa.

Palon alku on nyt paikallistettu liikuntasalin puolapuiden takana sijaitsevaan sähkökeskukseen. Palojälkien perusteella vioittunut kaapeli kulki sähkökeskuksen kipsilevyseinän takana olleessa tilassa.

Kaapelista löytyi valokaaren jälkiä. Tilan lattia oli ja alumiiniosia oli sulanut, mikä kertoo tutkintaryhmän mukaan kovasta kuumuudesta.

Ei olisi voitu ennalta havaita

Tutkinnan tulosten mukaan syttymispaikka oli sellainen, että viallista kaapelia ei olisi tavanomaisissa tarkistuksissa voitu havaita.

Samoin hajuhavainnon jäljittäminen umpinaiseen tilaan oli rakenteita purkamatta ja sähkökeskusta siirtämättä mahdotonta. Kaapeli on todennäköisesti asennettu 1980-luvulla, jolloin myös vaurioituminen on voinut saada alkunsa.

Poliisi ei enää suorita asiassa tutkintaa, koska laiminlyöntejä ei epäillä.

Onnettomuustutkintakeskus jatkaa koulun palo- ja poistumisturvallisuusjärjestelyiden tutkintaaOnnettomuustutkintakeskuksen tutkinnassa tullaan antamaan suosituksia koulujen turvallisuuden parantamiseksi. Tutkinta valmistuu vuoden 2014 loppuun mennessä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.