Koulutytön järkytys: Luuli kärsivänsä vatsavaivoista, mutta synnyttikin lapsen

Ruotsalaistyttö koki elämänsä järkytyksen synnytettyään pienen pojan, vaikkei ollut edes tietoinen raskaudestaan. 

Ruotsalaistytön elämä muuttui kertaheitolla, kun hän synnytti pienen pojan kotitalonsa vessaan. Erityisen jutusta tekee se, että tyttö ei tiennyt olevansa raskaana. 

Eräänä sunnuntaisena päivänä 16-vuotias Linnea Fritz tunsi kipua vatsassaan ja meni vessaan. Hetken kuluttua kuului huutoa, ja Linnean äiti riensi katsomaan, mikä hänen tyttärellään oli hätänä. Sekä tytön että äidin järkytykseksi vessanpöntössä makasi pieni vauva. Linnea oli juuri synnyttänyt pojan.

– Otin lapsen heti ylös ja soitin hätänumeroon, Linnean äiti Annelie Fritz kertoo.

Ei selitystä outoon raskauteen 

Lapsi pääsi nopeasti hoitoon, ja tutkimusten jälkeen lääkärit totesivat vauvan voivan hyvin. Terve poika, joka sai myöhemmin nimekseen Karl, painoi 2935 grammaa ja oli 47 senttimetriä pitkä.

– Isä oli aluksi järkyttynyt, mutta nyt hän on tottunut ajatukseen, Linnea kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hän ei ole vieläkään saanut kunnollista selitystä siitä, miten hän pystyi olemaan raskaana huomaamattaan.

Linnea on toipunut alkujärkytyksestä hyvin, sillä hän on saanut erityistä tukea vanhemmiltaan sekä lapsen isältä. 

Teiniraskaudet yhä harvinaisempia

Tytön elämä muuttui yhden päivän aikana kerralla, sillä kouluun menemisen sijaan hän pitää nyt huolta pienestä pojastaan. 

Linnea ei kuitenkaan aio jättää opiskelujaan täysin, vaan jatkaa opiskeluja äitiysloman jälkeen ensi syksynä, jolloin poika aloittaa myös päiväkodin. Linnea kirjoittaa kokemuksistaan blogissa Ungmamma16.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nuoret äidit ovat nykyaikana yhä harvinaisempia, sillä tilastojen mukaan teiniäitien määrä on Ruotsissa laskenut 15 prosentista kolmeen prosenttiin viimeisten neljänkymmenen vuoden aikana. Myös ensisynnyttäjien keski-ikä on noussut huomattavasti. 

Lähde: NyHeter24

Lue myös:

    Uusimmat