Kotoisan uudet asiantuntijat paljastavat, kuka maksaa ohjelmassa nähdyt remontit

1:00
Tältä näyttää Kotoisan uusi tuotantokausi!

Kotoisan uudet asiantuntijat olivat toisilleen jollain tavoin entuudestaan tuttuja.

Suomalaisten koteja ja pihoja laitetaan jälleen uuteen uskoon, kun suosittu Kotoisa palaa MTV3-kanavalla uusin jaksoin. Uudella tuotantokaudella nähdään myös uudistunut asiantuntijaryhmä, kun Kotoisan tiimissä aloittaa kolme uutta asiantuntijaa: sisustussuunnittelija Niina Ahonen, korjausrakentaja Rickard Carlsson ja pihasuunnittelija Helga Andersson.

Kaikki kolme uutta asiantuntijaa kertovat MTV Uutisille Kotoisan etäpressipäivänä, että heidät tahoillaan löydettiin ja pyydettiin ohjelmaan mukaan töihin. Kolmikko kehuu tahoillaan myös sitä, kuinka saumattomasti ammattitaitoisen tiimin yhteistyö sujui erilaisia kohteita rempatessa. 

Asiantuntijat olivat myös tavalla tai toisella suurin piirtein tuttuja toisilleen entuudestaan. esimerkiksi Ahonen ja Carlsson ovat työskennelleet ennenkin yhdessä, kuten myös Andersson on tehnyt töitä Kotoisasta entuudestaan tutun veljeskaksikon Tero ja Arto Kontion kanssa, jotka toimivat ohjelmassa viherrakentajina. 

– Ei tuntunut vieraalta, oli vähän niin kuin kaverit siinä, kenen kanssa tehtiin, Andersson nauraa.

Ei remonttia ilman haasteita

Ahonen kertoo, että hänen mielestään ohjelmantekoon haasteita toi viime vuonna koronapandemia, jonka myötä oli otettava käyttöön poikkeuksellisia varotoimia. 

Myös itse kohteissa sattui ja tapahtui, kuten remontteihin kuuluu, mutta kaikesta selvittiin kuitenkin loppujen lopuksi hyvin. Esimerkiksi eräässä kohteessa Ahonen oli huomannut aivan viime metreillä, että huoneen takaseinä oli maalattu väärällä värillä. 

– Se oli semmoinen hetki, että "nyt tämä on valmis" ja mietin, että miten mä nyt tämän kauniisti sanon, Ahonen nauraa. 

Hänen mielestään kaikki kuusi kohdetta, joiden parissa hän pääsi työskentelemään, olivat omalla tavallaan haastavia, sillä ne olivat kaikki suuria projekteja, jotka olivat käynnissä samaan aikaan.

Ahosen työparin Carlssonin mukaan haastavin oli Laajasalon rivitalokohde, jossa tehtiin todella kokonaisvaltainen remontti. 

– Siellä tehtiin jokainen pinta, jokainen detalji ovelta ovelle. Pääovelta kun tullaan, niin terassille asti kaikki tehtiin, Carlsson kertoo. 

Haastavin ja työllistävin projekti oli kuitenkin Carlssonin mukaan jopa ehkä mieluisin. 

Anderssonin mukaan sen sijaan haastavin kohde oli Kirkkonummella, jossa hän pääsi pihasuunnittelijana käyttämään luovuuttaan aivan erilaisella tavalla, kuin ennen. 

– Heillä toiveet olivat niin erilaiset, kuin mitä ihmiset yleensä toivovat. Siinä pääsi oikeasti toteuttamaan itseään vähän eri tavalla kuin yleensä, Andersson miettii. 

Kotoisaan valittujen kohteet käyvät läpi yleensä suurehkoja muutoksia. Carlsson kertoo, että ohjelman hakuvaiheessa kohteiden asukkaiden on ilmoitettava omasta budjetistaan muutosten suhteen. 

Tämän jälkeen tuotantotiimi ja asiantuntijat käyvät läpi yhdessä, mitkä kohteet olisi mahdollista toteuttaa asukkaiden ilmoittamilla budjeteilla. Asiantuntijat myös vierailevat joissakin kohdevaihtoehdoissa kartoittamassa, ovatko muutokset mahdollisia annetuilla summilla. 

– Kyllä ne asukkaat sen itse maksavat, Carlsson toteaa. 

Kotoisa MTV3-kanavalla keskiviikkoisin 3.2. klo 20 alkaen. Koko kauden jaksot katsottavissa myös mtv-palvelussa ja C More -suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja