Kotoisan ammattilaiset laittoivat Sara ja Mikko Parikan pihan uuteen uskoon – tästä syystä pariskunta haki mukaan ohjelmaan

1:00
Tältä näyttää uudistunut Kotoisa!

Sara ja Mikko Parikan uuden kodin piha laitettiin uuteen uskoon Kotoisa-ohjelmassa. Jakso nähdään MTV3-kanavalla 3.2.

Näyttelijä-someyrittäjät sekä Salatut elämät -sarjasta tunnettu pariskunta Sara ja Mikko Parikka saivat viime vuonna päätökseen pitkäaikaisen projektinsa, kun heidän perheensä uusi kotitalo valmistui viimein.

Kumpikin kertovat olleensa yhtä mieltä siitä, että rakennuksen valmistuttua takki tuntui olevan aika tyhjä, eikä voimia enää riittänyt ylimääräiseen – eikä kotipihan suunnitteluun ja viimeistelyyn. Onnekseen Parikat huomasivat televisiosta tulleen mainoksen Kotoisa-ohjelman uuden kauden mainoksen, pistivät hakemuksen vetämään ja heidät valittiin mukaan. 

– Se on semmoinen asia, mitä en yhtään osaa. Innostukseni ja kiinnostukseni eivät riitä pihalle saakka, että kotona tykkään sisustaa ja laittaa, mutta en pihalla, Sara Parikka kertoo. 

Kun Kotoisa-tiimi teki taikojaan Parikoiden kotona, vietti perhe aikaansa mökillä sekä "staycationia" viettäen muutoin Helsingissä. Perhe ei tiennyt yhtikäs mitään pihastaan ennen sen suurta paljastushetkeä. 

Asian salassa pitäminen on tuonut omia haasteitaan Parikoiden arkeen, sillä sometöitä tekevän pariskunnan on pitänyt olla tarkkana siitä, ettei uusi piha vilahda esimerkiksi Instagramin Tarinoiden taustalla. Pariskunta kertoo olevansa äärimmäisen tyytyväinen lopputulokseen. 

– Tyytyväinen on alisana sille, miten innoissaan olemme olleet tästä pihasta kesästä asti. Tälläkin viikolla kun tein lumitöitä mietin, että vitsit tämä on hyvä. Ja lapset ovat nauttineet, niin olemme supertyytyväisiä, Mikko Parikka hehkuttaa.

Pariskunta on erityisen mielissään uuden pihansa suhteen siitä, miten hyvin heidän kolme lastaan on otettu huomioon pihan suunnittelussa. Ennen piharemonttia talon ympärystö oli lapsille Mikko Parikan mukaan kerta kaikkiaan kurja paikka leikkiä, sillä se oli käytännössä kesken oleva työmaa. Nyt tilanne on täysin päinvastainen, eivätkä lapset malttaisi tulla takaisin sisään ulos päästyään. 

– Se kyllä lämmittää sydäntä. Aiemmin oli niin, ettei mielellään päästänyt heitä sinne, kun se piha oli aika vaarallinenkin. Korkeuseroja oli paljon ja sitten oli sitä soraa ja jossain törrötti jotain ruuveja, Mikko Parikka kertoo.

Nyt Parikoiden lapset leikkivät mieluusti uudella, hienolla pihallaan ja keksivät erilaisia leikkejä naapureidenkin lasten kanssa, jotka leviävät nyt myös helposti talojen pihoilta toiselle. 

Mikko Parikka iloitsee itse erityisesti pihan sekä uuden terassin toiminnallisuudesta ja järkevyydestä. Hänen oma lempipaikkansa on terassin grillinurkka, joka on "hänen paikkansa" kesällä. 

– Ja kaikista eniten lämmittää se, että kun kotiin ajelee, niin tuo piha on tosi kaunis. Mikko Parikka miettii. 

Muutoinkin Parikoiden vuosi on lähtenyt rullaamaan mukavasti. Pariskunta tekee käytännössä kaikki työnsä kotona. Sara Parikka työllistää tällä hetkellä tänä vuonna ilmestyvä uusi kirja sekä podcast-, blogi- ja Instagram-työt.  

Mikko Parikka kertoo nauttivansa ajastaan kotona pariskunnan keväällä 2020 syntyneen kuopuksen kanssa. Lisäksi hän tekee sometöitä, joita on riittänyt miehen mukaan mukavasti. 

– Onneksi on töitä, olen ollut tosi kiitollisessa asemassa ja onneksi tämä someala on kestänyt tämän kaiken (koronatilanteen). mutta on sitten semmoisia muita juttuja mitä on tulossa, toivottavasti ne toteutuu, Mikko Parikka vihjaa.

Kotoisa MTV3-kanavalla keskiviikkoisin 3.2. klo 20 alkaen. Koko kauden jaksot katsottavissa myös mtv-palvelussa ja C More -suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja