Mainos

Kotikuntosali motivoi treenaamaan – näillä varusteilla pääset vauhtiin

Oman kotikuntosalin perustaminen lähtee oikeanlaisten varusteiden hankinnasta. Laadukkaat kuntoiluvälineet tekevät treenistä helppoa ja turvallista.

Koronapandemian myötä moni innostui treenaamaan enemmän kotona. Kotona treenaaminen käykin varsin helposti, kunhan puitteet ovat kunnossa. Parhaassa tapauksessa itsensä kunnossa pitämiseen löytää aivan uutta motivaatiota, kun kotisali on vain kahden askeleen päässä sohvannurkasta.

Kaikki eivät tietenkään innostu yksin treenaamisesta. Monet kuntokeskukset ottivat suuren digiloikan viime keväänä ja tarjoavat nyt ryhmäliikuntatunteja verkossa. Myös verkkovalmennuksien tarjonta on valtava. Kannustavan ohjaajan tai ikioman valmentajan kanssa ei tarvitse tuskailla yksin.

Syksyn tullen innostutaan helposti myös uusien liikuntamuotojen pariin. Mikä uusi kuntoilumuoto inspiroisi sinut liikkumaan tänä syksynä? Kotimainen verkkokauppa Gorilla Sports tarjoaa kattavan valikoiman tuotteita ja välineitä kotikuntosalin pystyttämiseen aina nopealla kotiinkuljetuksella.

Monipuolinen salitreeni kotona

Kuntoiluvälineisiin panostamalla kotona voi tehdä todella kattavan salitreenin. Monipuolinen treeniasema ja 100 kg:n Tri Grip -painosetti mahdollistavat muun muassa penkkipunnerrukset, dipit, hauiskäännöt ja vatsalihasrutistukset. Setti tekee jokaisen lihasryhmän harjoittamisesta helppoa ja motivoivaa. Mikä parasta: kotisalilla saa itse vastata taustamusiikista.

Kahvakuula sopii pieneenkin tilaan

Kahvakuulaliikkeitä ja -ohjelmia on valtava määrä erilaisia. Siksi harrastukseen ei tylsisty. Kahvakuulalla voi tehdä niin aerobisen treenin kuin lihaskuntoharjoituksia. Aloittelija valitsee kevyemmän kuulan, josta on varaa nostaa painoa pikkuhiljaa. Kestävyydestään tunnettua kahvakuulaa löytyy 8–40 kilogramman painoisena. Nappaa helppo kahvakuulatreeni kotiharjoitteluun Gorilla Sportsin blogista.

Ryhmäliikuntatunnit tehokkaasti kotona

Ryhmäliikuntatunneilla varusteiden ja välineiden on mahduttava pieneen tilaan täydessä salissa, joten samat treenit onnistuvat takuulla kotonakin. Ryhmäliikuntatuntien energiseen fiilikseen ja ripeään tempoon pääsee myös kotona: Tarkista, järjestääkö sinun tuttu kuntokeskuksesi tunteja myös verkossa tai löydä itseäsi motivoiva tunti YouTubesta. Esimerkiksi pumppitunnilla tarvittava levytankosetti mahdollistaa treenaamiseen 2–20 kilogramman painoilla. Steppilaudalla onnistuvat puolestaan monet ryhmäliikuntatunneilta tutut toiminnalliset liikkeet. Laadukkaaseen ja suuren suojamattoon kannattaa panostaa. Matto vaimentaa hyppimisääniä, suojaa lattiaa ja antaa tukea.

Aerobinen treeni kotona

Syksyn tullen aamut ja illat pimenevät nopeasti ja keli on usein kostea. Aerobinen treeni onnistuu myös sateelta suojassa. Vakaa ja hiljainen juoksumatto taittuu helposti kasaan, joten se ei vie kotona turhaa tilaa. Monipuolinen crosstrainer sisältää 12 esiasetettua kuntoiluohjelmaa, mutta tietokoneeseen on lisäksi mahdollista tallentaa omia ohjelmia. Pyöräilykautta voi pidentää helposti eri käyttäjille säädettävällä kuntopyörällä.

Katso täältä juoksumatot.

Älä unohda palautumista

Erityisesti tauon jälkeen treenien pariin palaava saattaa innostuksissaan unohtaa kokonaan palautumisen merkityksen. Kotiin kannattaa hankkia muutama lihasjumeihin auttava väline, joilla palautumista voi helpottaa. Joustava harjoitusmatto antaa hyvän pidon venytyksille. Hierontarullalla voi avata tukkoisia lihaskalvoja. Fasciarullasetti sisältää rullan lisäksi pallon ja tuplapallon.

Gorilla Sports

  • Suomen suurin kuntoiluvälineiden erikoisliike
  • Kotiinkuljetus suoraan kotiovelle
  • Kaikilla tuotteilla kahden vuoden takuu
  • Tutustu valikoimaan Gorillasports.fi


Lue myös:

    Uusimmat