Kotia kohti -sarjassa ensiasuntoa etsivä Anni Uusivirta: Näin haluaisin sisustaa kotini

Malli ja juontaja Anni Uusivirta etsii AVAlla MAANANTAINA 1.4. esitettävässä Kotia kohti -sarjan jaksossa ensimmäistä omistusasuntoaan. Uusivirta asettaa ohjelman sisustussuunnittelijalle Tea-Mariia Pyyköselle ja kiinteistönvälittäjä Mira Kasslinille suuria haasteita, mutta millaisia?

Mallina ja juontajana työskentelevä suomalaiskaunotar Anni Uusivirta, 26, on elänyt vuosia ulkomailla. Vihdoin Suomeen asettunut Uusivirta kertoo AVAlle, kuinka paljon vuodet ulkomailla ovat vaikuttaneet hänen sisustusmakuunsa.

Asuinympäristö vaikuttaa sisustusmakuun

Uusivirran sisustusmaku on vaihdellut vuosien mittaan ja hän myöntää, että monenlaiset kodit ovat hänen mieleensä. Yksi asia on kuitenkin selvä: kirkkaat värit ja tavaranpaljous eivät häntä miellytä.

– Sisustusmakuni on vaihteleva ja se muuttuu aika paljon trendien mukaan. Minulla ei ole mitään tiettyjä tarkkoja mieltymyksiä. Pidän vaaleista väreistä ja yksinkertaisuudesta sisustuksessa, Uusivirta kertoo.

Kirkkaiden värien kohdalla Uusivirta on tähän asti ollut hyvin varovainen. Kaunotar toivoo, ettei voimakkailla väreillä ole merkittävää roolia hänen uuden kotinsa sisustuksessa.

– Kauheimpia sisustuselementtejä ovat mielestäni massiiviset punaiset elementit kuten verhot ja sohvat. En pidä siitä, että juuri punaista käytetään sisustuksessa ronskisti. Punainenkin näyttää kyllä ihan hyvältä osana tietynlaista sisustusta, jos sitä käytetään varovaisesti, mutta omaan kotiini en punaista haluaisi, Uusivirta kertoo.

Uusivirta kertoo, että ulkomailla asuessaan hänen sisustusmakunsa oli erilainen kuin Suomessa.

– Kun asuin Abu Dhabissa, niin sisustusmakunikin muovautui paikallisen kulttuurin mukaan. Siellä tietynlaiset jutut olivat minusta hienoja, mutta ei sellaista sisustusta voisi koskaan Suomeen tuoda. Täällä makuni on paljon pelkistetympi, Uusivirta kertoo.

Likainen ja sotkuinen koti ovat kaksi eri asiaa

Uusivirta myöntää, ettei hän ole neuroottinen siivooja kotioloissa. Vaikka siivoaminen ei ole hänen lempipuuhaansa, ei hän kuitenkaan viihdy kaaoksen keskellä.

– Kotini ei oikein pysy aivan tip top -kunnossa, mutta harvoin päästän sitä ihan kaaokseenkaan, Uusivirta toteaa.

Kaunotar on tästä huolimatta hyvin tarkka siitä, että hänen kotinsa on aina puhdas.

– Vaikka kotonani olisi käyttötavaroitani sikin sokin, luonani ei koskaan ole kuitenkaan likaista, Uusivirta huomauttaa.

Kotia kohti AVAlla maanantaisin klo 21


Lue myös:


AVA / Heli Kuitunen

Kuva: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja