Kotia kohti: Remontin avulla upea perheasunto

Kotia kohti -sarjan seitsemännessä jaksossa nelihenkinen lapsiperhe Espoosta tarvitsee lisätilaa. Avuksi kutsutaan asuntoasiantuntija Mira Kasslin. Kiireisen arjen keskellä remonttikaan ei ole poissuljettu ajatus.

Kotia kohti -sarjan seitsemännessä jaksossa ma 6.5. klo nelihenkisen perheen asunto on jäänyt liian pieneksi ja he etsivät uutta kotia. Miia ja Sami sekä heidän kaksi lastaan toivovat löytävänsä 100-120 neliöisen ja yhdessä tasossa olevan asunnon, jossa on avaruuden tuntua, paljon säilytystilaa ja kodinhoitohuone. Myös oma piha olisi unelmana.

Uuden kodin budjettina on 400 000 euroa, joka sisältää mahdollisen remontin.

– Asuntolainan vakuudeksi käytetään yleensä ostettavaa asuntoa, mutta jos esimerkiksi remonttia varten tarvitaan lisää lainaa, tulee lisävakuuksien järjestämisestä sopia pankin kanssa, asuntoasiantuntija Mira Kasslin neuvoo.

Mikäli remonttin osuus budjetista kasvaa, perhe aikoo kattaa remonttia omilla säästöillä.

– Pankit eivät yleensä huomio remontista asunnolle koituvaa arvonnousua ennen kuin remontti on oikeasti tehty, Mira vinkkaa, mutta muistuttaa että tehdyt remontit nostavat asunnon arvoa ja lisäävät asumismukavuutta.

Asuntoon avaruutta remontin avulla

Miia ja Sami löytävät toiveidensa mukaisen kodin, joka remontoidaan ennen muuttoa. Tärkein remontinkohde on kylpyhuone. Asunnossa tehdään putkiremontti ja kaikki kylpyhuone- ja märkätilat pistetään uusiksi. Sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykönen valitsee materiaaleiksi harmaata ja kiiltävää laattaa sekä jokikivilaattaa takaseinälle tehosteeksi.

– Ne ovat oikeita luonnonkiviä, jotka on yhdistety kiiltävään, valkoiseen peruslaattaan, mikä tuo modernimpaa elementtiä ja kontrastia materiaalille.

Asunnossa siirretään myös oviaukkoja ja lisätään seiniä. Keittiöön tehdään erilaiset väylät eli kulku avataan sekä olohuoneen että ruokailuhuoneen puolelle.

Miia ja Sami kaipaavat uuteen kotiinsa väljyyttä, valoa ja isoja ikkunoita. Perheen toiveena on valkoinen ja maanläheinen värimailma, joten kodin kaikki pinnat on kunnostetaan. Lattiat laitetaan kuntoon hiomalla ja lakkaamalla, seinät on maalataan ja tapetoidaan.

– Käytimme kirkasta valkoista seinämaalia tuomaan avaruutta ja valoa. Muun muassa lattia on vaalentunut huomattavasti.

Tea-Mariia neuvoo, että mikäli vanhassa parketissa on hiontavaraa, kannattaa se hioa ja lakata mieluummin kuin uusia. Kunnostaminen on sekä edullisempi että ekologisempi vaihtoehto, kuin laittaa uusi parketti.

Saako nelihenkinen perhe unelmiensa kodin? Miten onnistuu muutto rempattavaan kämppään? Katso Kotia kohti -sarjan seitsemäs jakso 6.5. klo 21.00 AVAlla.

Lue myös:

    Uusimmat