Koti täynnä banaanikärpäsiä? Näin pääset niistä eroon!

Banaanikärpäsiä koti täynnä? Heinäkuu tunnetaan myös mätäkuuna, eikä suotta. Lämpö ja kosteus tuovat kotiin myös runsain mitoin ikäviä alivuokralaisia.

Pienet, keltaruskeat banaanikärpäset ovat sitkeitä vihulaisia. Oikeilla konsteilla ne kuitenkin jättävät kotisi rauhaan.

rakenna mahlakärpäsille ansa, jolla pääset niistä eroon kertaheitolla. Kaada lasiin käynyttä nestettä, kuten punaviiniä, olutta tai väkiviinietikkaa. Peitä lasin suuaukko kelmulla, johon olet tökkinyt pieniä reikiä. Mahlakärpäset löytävät tiensä lasiin, mutta eivät sieltä ulos ja lopulta hukkuvat sinne. Voit myös lisätä joukkoon astianpesuainetta, joka rikkoo nesteen pintajännitystä ja nopeuttaa kärpästen hukkumista.

Puhdas ja siisti keittiö on tärkein asia banaanikärpästen torjumisessa, etenkin pöydälle unohtuneet ruoat, pullot ja jäteastia houkuttelevat niitä erityisesti näin heinäkuussa.

Tärkeintä on säilyttää kaikki ruoka, mukaan luettuna hedelmät, jääkaapissa. Banaanikärpäsen toukat käyttävät ravinnokseen pilaantuneita hedelmiä, joten älä päästä mitään vanhentumaan ja muista vaihtaa roskis säännöllisesti.

Jäteastialle kannattaa myös hankkia tiivis kansi, etteivät käymistilassa olevia nesteitä imevät kärpäset pääse sinne herkuttelemaan. Lisäksi tyhjät pullot ja mehulasit ovat niiden mieleen, joten älä jätä niitä tiskipöydälle lojumaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja