Mainos

Koti entisessä liikehuoneistossa

Lapsiperheen koti Helsingin Käpylässä on katutasossa oleva entinen liikehuoneisto. Ikkunoiden edessä ei päiväsaikaan ole välttämättä kaihtimia, mutta illalla verhot suljetaan. Näkymänä on omakotitaloja ja asukkaat sanovat, että taloja katselemalla he melkein tuntevat itsekin asuvansa omakotitalossa.

Selkeä oleskelutila on kuin tupa. Samassa tilassa on sohvanurkkaus kotiteattereineen, suuri ruokapöytä ja keittiö. Paksuista mäntylankuista tehty pöytä on Oskari Orasen suunnittelema. Se on petsattu tummaksi, mutta charminsa se on kerännyt ulkona puutarhapöydän ominaisuudessa, ennen kuin päätyi tähän kotiin.

Monet kauniit ratkaisut tässä kodissa ovat säätäväisyyden muokkaamia. Kauniiden taulujen huikeat hinnat saivat asukkaat suurentamaan omia valokuvia ja tekemään niistä tauluja. Mustavalkoinen kuva myrskynjälkeisistä hetkistä on kuvattu kesämökin ikkunasta.

Kulmasohva on Mari Turklinin asukkaille suunnittelema. Se koottiin itse tehdyistä erikokoisista runkopatjoista ja tyynyistä. Sohvan etuna on siirreltävyys. Osista voi koota erilaisia kokonaisuuksia tai niistä voi tehdä vierassänkyjä. Myös painokangas on uniikki. Sohvan yläpuolella on myös käytetty valokuvia tauluina. Kapeilla pikkuhyllyillä on katselukirjoja ja pienen lapsosen jalanjäljet. Toiseen kehykseen tulee näinä päivinä pienen siskon tai veljen varpaiden kuvat!

Kirjahylly on mukavassa syvennyksessä, ja eloa seinille tuovat spottien heittämät valokeilat. Lattialla lepäävä hiirulainen on lapsen säkkituoli.

Keittiönurkkaus on tilava ja sen seinillä siisteissä riveissä olevat purkit ja purnukat sekä keittiön työvälineet näyttävät kodikkailta.

Makuuhuoneen sängynpeite on itse tehty. Mustan pellavan keskelle on tikattu sängynkokoinen pala paksua satiinia. Väriä tuovat Kenzon tyynyt.

Sängyn yläpuolella on Kaivopuistossa kuvattu puu, jonka juurella on vietetty tärkeä hetki ja kysytty tärkeä kysymys: "Tulisitko vaimokseni!". Muitakin muistoja on – kivet vadissa ovat peräisin häämatkalta ja ystävien talon läheltä Espanjasta. Orkideataulut ovat Thaimaasta, ne ostettiin taulut maalanneelta opiskelijapojalta. Pieni vauvansänky odottaa vielä nukkujaa, joka viettää aluksi yöt äidin ja isän huoneessa, kunnes on aika siirtyä suurempaan petiin. Lastenhuoneessa onkin ihan hyvin tilaa toiselle pellavapäälle!

(T.i.l.a. 16.1.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.