Koskettavat kuvat: Tarina rintasyövästä toipuvasta äidistä ja vastasyntyneestä pojasta leviää netissä

Floridalaisäidillä todettiin rintasyöpä kesken raskauden. Kuvat kaljusta, yksirintaisesta äidistä ja vastasyntyneestä lapsesta koskettivat ihmisiä ja lähtivät leviämään netissä.

Today.com kertoo 31-vuotiaasta Sarah Whitneysta, jonka kolmannen raskauden aikana jokin meni vikaan. 

20. raskausviikollaan Sarahilla diagnosoitiin rintasyöpä. Sarahin toinen rinta poistettiin leikkauksessa, ja pian sen jälkeen aloitettiin kemoterapiahoidot. Sarahin ainoa toive oli, että hänen lapsensa syntyisi terveenä.

Sarahin poika Kal-El syntyi onneksi hyvinvoivana. Kuvat rintasyövästä toipuvan äidin ja vastasyntyneen pojan ensikohtaamisesta levisivät vauhdilla sosiaalisessa mediassa.

Sarah yllättyi siitä, kuinka nopeasti kuvat hänestä ja pojastaan levisivät.

– Se oli täysin odottamatonta. Uskon, että ihmiset näkevät kuvissa eri merkityksiä. Ehkä niissä vetoaa haavoittuvuus, tai se, että kaikki lapsia saaneet naiset tietävät äidin tekevän mitä tahansa lapsensa vuoksi, Sarah sanoi Todaylle. 

– Tai sitten ihmisiä koskettaa nähdä rintasyövästä toipuva äiti imettämässä poikaansa vastoin kaikkia odotuksia.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Sarahille kuviin tallentui tärkeitä muistoja. Hän pystyi imettämään lastaan vain pari viikkoa ennen kuin uudet, vahvemmat syöpähoidot aloitettiin. Niiden aikana hän ei voinut enää imettää.

Kielto oli kova kolaus Sarahille, joka oli imettänyt kaksi edellistä lastaan.

– Tänäkin päivänä se on minulle vaikein asia. Tuttipullolla syöttäminen on jokapäiväinen muistutus siitä, että en voi enää imettää, Sarah sanoo.

Sarahin iloksi pojalle lahjoitettiin rintamaitoa yhteisön imettävien naisten toimesta, eikä Kal-El ole nirsoillut sen suhteen, kenen maitoa pullossa on ollut.

Nyt Kal-El on jo kuuden kuukauden ikäinen ja Sarahin syöpähoidot ovat päättyneet. Sarah kertoo keskittyvänsä nyt poikansa hoidossa niihin asioihin, joita hän ei voinut hoitojen aikana tehdä. 

Lähde: Today.com

Lue myös:

    Uusimmat