Koskettava kuva: Joutsen kammottavassa pinteessä Tuusulassa

Karanneiden koirien Karkurit -Facebook-ryhmässä jaettiin eilen surullinen kuva joutsenesta pyykkitelineen näköinen vempele kaulassa.

Kuvan tiedoissa kerrotaan, että joutsen oli kuvattu maanantaina Tuusulassa.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että heidän yksikkönsä oli tavoittanut joutsenen hetki sitten Tuomaalan pelloilta.

– Pääsimme mönkijällä noin 50 metrin etäisyydelle joutsenesta, mutta sitten se lensi heti pakoon, varapaloesimies Hannu Hyyrynen kertoo MTV Uutisille.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselle oli tullut muutama yhteydenotto joutsenesta.

– Joutsenen kaulassa on punainen noin 20 senttimetriä halkaisijaltaan oleva rinkula, mutta emme pysty sanomaan, mikä se on. Koska joutsen pääsi lentoon, näyttäisi, että se on ainakin lentokykyinen, Hyyrynen jatkaa.

Kuvan perusteella joutsenen kaulaan saattaisi olla juuttunut esimerkiksi pikkupyykin kuivaamiseen tarkoitettu teline.

– Ei kyllä pysty yhtään sanomaan, mikä se on ja mistä se on sen kaulaansa saanut.

Kuvaaja: Toivoisin, että ihmiset miettisivät, mitä luontoon viskaavat

MTV Uutiset tavoitti joutsenen kuvanneen harrastajavalokuvaaja Piia Pasasen. Pasanen kertoo, että joutsen osui kuvaan aivan sattumalta. 

Hänelle ei käynyt selväksi, mitä joutsenen kaulaan oli juuttunut.

– Kun tarkastelin kuvaa lähemmin kotona, näyttäisi siltä, että punaisessa kehikossa olisi nippusiteitä kiinni. Aluksi luulin sitä myös suksisauvan osaksi.

Pasanen kertoi ilmoittaneensa linnusta seuraavana aamuna hätäkeskukseen.

– Sitä vain toivoo, että ihmiset miettisivät, mitä luontoon viskaavat. Se voi aiheuttaa tällaista kärsimystä, Pasanen jatkaa.


Lue myös:

    Uusimmat