Koskettava kirjoitus isyydestä: ”Olisinpa tiennyt, kuinka paljon rakkautta sydämeeni mahtuu”

Viiden lapsen isä kertoo, miltä isänä oleminen oikeasti tuntuu. 

Äidinrakkaudesta kirjoitetaan paljon, mutta monta kertaa isien tunteet jäävät vähemmälle huomiolle. Vanhemmuudesta paljon kirjoittava toimittaja Justin Ricklefsin kertoo nyt avoimesti rakkaudestaan lapsiaan kohtaan. 

Et voi ymmärtää, ennen kuin...

"Kahdeksan vuoden aikana olemme ajaneet kotiin sairaalasta viisi kertaa. Neljänä näistä kerroista takapenkillämme on nukkunut tyttövauva, kerran vastasyntynyt poika.

Vaikka jokainen kokemus on ollut ainutlaatuinen, olen tuntenut samoja tunteita jokaisen viiden lapsen kohdalla. Olen tuntenut paniikkia, iloa, ahdistusta, mahdollisuuksia, itseluottamuksen puutetta, kunnioitusta ja rakkauden pelkoa. Kaikki nämä tunteet yhden lyhyen automatkan aikana.

Jokaisen lapsen kohdalla rakkauteni on kasvanut entisestään. Olisinpa tiennyt tämän ennen ensimmäisen tyttäreni syntymää.

Tietenkin kuulin asiasta ystäviltä ja sukulaisilta. ”Odota vain, hän kääntää maailmasi ylösalaisin.” Mutta ennen kuin pikkuinen on todella sinun, sinulla ei ole aavistustakaan siitä, mitä rakkaus lastasi kohtaan tarkoittaa. Et voi aavistaakaan, kuinka paljon rakkautta sydämeesi oikein mahtuu.

Alat ymmärtää sen, kun vaihdat hänen ensimmäisen vaippansa ja kuulet hänen ensimmäisen itkunsa. Tai kun nukut hänen vieressään sängyssä. Alat ymmärtää sen, kun laitat hänelle ensimmäisen laastarin ja pyyhit ensimmäisen kyyneleen. Ymmärrät yhä enemmän, kun näet hänen tanssivan olohuoneessa tai käyvän lumisotaa takapihalla.

Ymmärrät yhä enemmän, kun pitelet poikaasi sylissäsi ukonilmalla tai lohdutat tytärtäsi hänen nähtyään pahaa unta. Tai kun silität hänen päätään joka ilta juuri ennen nukkumaanmenoa. Tiedät sen ottaneen yliotteen, kun hän lähettää sinulle viestin, jossa hän kertoo kaipaavansa sinua tai kun hän antaa sinulle hyvänyönsuukon.  

Alat ymmärtää, että rakkaus on liian suurta käsiteltäväksi silloin, kun haet häntä koulusta tai näet hänet sydän murtuneena. Et voi kuvitellakaan, miten ylpeältä tuntuu katsella hänen ensimmäistä maaliaan tai yökyläilyä.

Vanhin lapsemme on 11, nuorin kolme. En voinut ennen kuvitellakaan, kuinka paljon sydämessäni on rakkautta tällä hetkellä. Alan ymmärtää sen ehkä silloin, kun hän saa ajokorttinsa tai kun hän pakkaa laukkunsa ja muuttaa pois kotoa. En usko, että voin ymmärtää sitä silloin, kun hän saa kutsun ensimmäisen työhaastatteluun. Tai kun hän kertoo minusta tulevan isoisä.

Kunpa olisin 11 vuotta sitten tiennyt, kuinka paljon rakkautta sydämeeni mahtuukaan. Se ei näytä olevan mahdollista, mutta se on totta.

Et voi ymmärtää tätä ennen kuin tuot ensimmäistä lasta kotiisi."

Mistä isi tykkää? Suomalaislapset pohtivat videolla:

Lähde:

Today

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja