Koskettava jälleennäkeminen: Sotaveteraani tapasi lapsensa ensimmäistä kertaa yli 40 vuoteen

Yhdysvaltalainen veteraani etsi kahta lastaan lähes puoli vuosikymmentä. Nyt piinaava etsintä on viimeinen ohi.

Sotaveteraani Allen Thomas eli epätietoisuudessa monen vuosikymmenten ajan. Mies oli nimittäin etsinyt lapsiaan siitä saakka, kun hänen täytyi jättää heidät äidilleen Etelä-Koreaan yli 40 vuotta sitten.

Monen epäonnisen etsintävuoden jälkeen Thomas päätti lopulta kääntyä sosiaalisen median puoleen, ja julkaisi Facebookissa valokuvia ja asiakirjoja etsintöjen laajentamiseksi. 

Ihmiset lähtivät nopeasti mukaan etsintöihin, ja pian avunpyyntöä oli jaettu jo yli miljoona kertaa. Hän sai lisäksi paljon kannustusta ja rohkaisevia sanoja eri puolilta maailmaa. Pian uutiskanava ABC Newsin Etelä-Korean uutistoimisto tarjoutui apuun yhdessä sukututkija Pamela Slatonin kanssa. Tiivis etsintä tuotti tuloksia, ja jo muutaman kuukauden jälkeen Thomas tapasi lapsensa ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin.

Nuori pariskunta valintojen äärellä 

Thomas sai lapsensa yllättävän nuorena, mutta onnea ei kestänyt kovin pitkään. 

Vuonna 1966 vasta 19-vuotias Thomas työskenteli armeijan helikopteriosastolla kersanttina, jossa hän tapasi aliupseerina työskennelleen tulevan vaimonsa Connien. 

Pian tuore pariskunta huomasikin odottavansa kaksosia, jotka nimettiin myöhemmin Jamesiksi ja Sandraksi. Noin vuotta myöhemmin lasten syntymän jälkeen nuoret vanhemmat avioituivat, ja suunnittelivat yhteistä tulevaisuutta perhe-elämän parissa. 

Vuonna 1969 Thomasin komento Koreassa kuitenkin päättyi, ja hän joutui palaamaan Yhdysvaltoihin. Passiongelmien vuoksi perhe ei voinut seurata Thomasia uuteen maahan, vaan äiti ja lapset joutuivat jäämään Koreaan.

Ei enää sanaakaan vaimosta tai lapsista 

Thomas kaipasi perhettään niin paljon, että ilmoittautui jopa  vapaaehtoiseksi vaaralliselle komennukselle Vietnamiin.

Tällä tavoin hän ajatteli pääsevänsä edes hieman lähemmäs perhettään. Thomas saikin viettää kuukauden loman perheensä kanssa, mutta aika oli jo tehnyt tehtävänsä. Vuoden erossa olon jälkeen välit vaimon kanssa olivat kiristyneet.

Thomas kertoo muistavansa ikuisesti hetken, jolloin hän jätti hyvästit palatessaan takaisin Vietnamiin. Hänellä ei kuitenkaan ollut aavistustakaan, että tämä hetki tulisi olemaan viimeinen kerta, kun hän näkisi lapsensa lähes puoleen vuosisataan.

Vain muutamaa vuotta myöhemmin Connien ja Thomasin avioero astui voimaan. Thomas sai pian entiseltä vaimoltaan kirjeen, jossa hän kertoi antavansa lapset adoptioon, ellei Thomas tulisi hakemaan heitä luokseen.

Isä ei kuitenkaan voinut ottaa lapsia luokseen. Tämän vaikean päätöksen jälkeen Thomas ei enää kuullut lapsista eikä entisestä vaimosta sanaakaan.

Ulkoministeriö ja uutiskanava apuun etsintöihin 

Vuosia  myöhemmin Thomas päätti etsiä kaksosensa ja otti yhteyttä ulkoministeriöön selvittääkseen lastensa olinpaikan. Ulkoministeriö vahvisti, että lapset oli adoptoitu vuonna 1976 Yhdysvaltoihin. Thomas oli kuitenkin kahden maan lakien välissä. Lapset oli adoptoitu Koreasta, mutta nyt heihin pätivät Yhdysvaltojen lait.

Koska ministeriö ei voinut auttaa, hän päätti pyytää apua sosiaalisen median kautta. Thomasin koskettava tarina levisi nopeasti ympäri maailmaa, ja pian jo uutiskanavakin tarjoutui apuun. He ryhtyivät selvittämään lasten olinpaikkaa todenteolla yhdessä sukutukijan kanssa. 

Vain muutaman kuukauden etsintöjen aloituksen jälkeen lasten olinpaikat selvisivät, ja isä ja kaksoset kohtasivat yli 40 vuoden tauon jälkeen. Koskettava kohtaaminen sai sekä isän että lapset kyyneliin.

Lue myös:

    Uusimmat