Kortinpeluu aiheutti oudon sekasotkun – New Yorkin terveysviranomaiset yrittivät estää pelaamasta Yhdysvaltain avoimissa

New Yorkin terveysviranomaiset yrittivät estää Ranskan Adrian Mannarinoa pelaamasta tenniksen Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen kolmannen kierroksen otteluaan Saksan Alexander Zvereriä vastaan.

Ottelun alku viivästyi lähes kolme tuntia, kun terveysviranomaiset neuvottelivat Yhdysvaltain tennisliiton edustajien kanssa.

Mannarino oli viime viikonloppuna pelannut korttia Benoit Pairen kanssa. Paire suljettiin turnauksesta, koska hänellä todettiin koronavirustartunta. Pairen kautta virukselle altistuneet pelaajat pääsivät mukaan turnaukseen, mutta heille on asetettu lisärajoituksia kaikkien pelaajien noudattamien koronakuplamääräysten lisäksi.

Lopulta Mannarino pääsi pelaamaan, mutta loukkasi nivusensa kolmannessa erässä. Zverer vei voiton 6–7 (4–7), 6–4, 6–2, 6–2.

Djokovic nujersi helposti Struffin

Serbian Novak Djokovic eteni kuudentoista parhaan joukkoon kukistamalla Saksan Jan-Lennard Struffin  6–3, 6–3, 6–1. Serbin seuraava vastustaja on Espanjan Pablo Carreno Busta.

Maailmanlistan ykköspelaaja Djokovic hakee New Yorkista 18. grand slam -turnausvoittoaan.

Kroatian Borna Coric nousi tappion partaalta voittoon Stefanos Tsitsipasia vastaan. Tsitsipas johti erin 2–1 ja meni neljännessä erässä 5–1-johton, mutta Coric selviytyi kuudesta ottelupallosta ja vei ottelun 6–7 (2–7), 6–4, 4–6, 7–5, 7–6 (7–4).

Japanin kaksinkertainen grand slam -turnausvoittaja Naomi Osaka eteni naisten turnauksen 16 parhaan pelaajan joukkoon voitettuaan Ukrainan Marta Kostjukin pistein 6–3, 6–7 (4–7), 6–2. Osaka heitti mailansa hävittyään toisen erän katkaisupelin.

–  Tuntui siltä, että monet pisteet jäivät hyödyntämättä. Kun pääsin johtoon, minusta tuli vähän passiivinen, ja sitten hän kävi päälle, koska hän ei pelännyt, kommentoi Osaka ottelun jälkeen.

Osakan seuraava vastustaja on Viron Anett Kontaveit, joka parhaillaan on WTA-maailmanlistan sijalla 21.Kuudenneksi sijoitettu Petra Kvitova voitti Yhdysvaltain Jessica Pegulan 6–4, 6–3. Kvitova kohtaa seuraavaksi Shelby Rogersin.