Koronavirus pelästytti meikkijätin – ryhtyi toimiin: "Se on aika äärimmäistä"

5:31
Koronavirus leviää nopeasti – Kuinka huolestuneita suomalaisten pitäisi olla?

Ranskalainen meikkijätti on lopettanut Australiassa väliaikaisesti kaikki meikkipalvelunsa koronaviruksen vuoksi, uutisoi muiden muassa australialaissivusto News.com.au.

Kosmetiikkatuotteiden lisäksi kauneuspalveluita tarjoava Sephora on viestittänyt meikkipalveluitaan varanneille asiakkailleen, että yhtiö peruuttaa palvelunsa koronavirusta koskevan tilanteen vuoksi. Sephora painottaa asiakkailleen lähettämässä viestissä, että asiakkaiden ja työntekijöiden terveys ja hyvinvointi ovat sille ensisijaisen tärkeitä.

Australialaisen 3AW-radiokanavan haastattelussa eräs Sephoran asiakas, jonka meikkausaika oli peruutettu, pitää toimia ylimitoitettuna.

– Se on aika äärimmäistä, Nadia-niminen nainen sanoo.

Koronavirus pelottaa yrityksiä

Koronavirus on tarttunut yli 42 000 ihmiseen ja aiheuttanut Kiinassa yli tuhat kuolemaa. Tartuntoja on havaittu noin 25 maassa. Australiassa vahvistettuja koronavirustapauksia on 15.

Sephoralla on Australiassa 20 kauppaa. Yritys myy kosmetiikkatuotteiden lisäksi palveluita, kuten meikkausta, vahausta sekä konsultointia.

Australialaisen QUT-kauppakorkeakoulun professori Gary Mortimer epäilee, että Sephoran varotoimi tullee heijastumaan muihin palveluita kauppaaviin yrityksiin.

– Kun alamme nähdä kauneussalonkien ja kosmetiikkatalojen peruuttavan palveluitaan ja lomauttavan henkilökuntaansa, seuraavaksi sitä tekevät vaatteita, jalkineita ja asusteita myyvät vähittäiskaupat, jotka tosin jo tekevät samaa, Mortimer sanoo Huffinton Postille.

Sephora ei tosiaan ole ainut kauneusyritys, joka on ryhtynyt epätavallisiin toimiin koronaviruksen vuoksi. Huffington Post kertoo, että muutamat sydneyläiset kynsisalongit ovat pyytäneet asiakkaitaan pitämään kasvoillaan hengityssuojaa estääkseen virusta leviämästä.

Hyvä käsihygienia estää virustartuntoja

Uusi koronavirus, 2019-nCoV, tarttuu hengitystie-eritteiden välityksellä joko ilman tai pintojen kautta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos verkkosivuillaan. Tartunta on mahdollinen myös ulosteesta. Tartunnan saamisen jälkeen taudin itämisaika on 2–5 päivää.

Hyvä käsihygienia estää koronavirustartuntoja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja