Oletko ollut sairaana? Heitä nämä meikit välittömästi pois!

Vaikka huulipunan tai ripsivärin poisheittäminen voi tuntua pahalta, ihotautilääkärin mukaan se on välttämätöntä, jos haluat pysyä terveenä vastaisuudessakin.

Sairastuminen on ikävä asia, ja tuskin kukaan meistä haluaa kokea sitä pian uudelleen. Jotta virukset ja bakteerit eivät pääsisi valtaamaan kehoasi uudelleen, asiantuntija suosittelee vaihtamaan seuraavat kauneustuotteet uusiin välittömästi parantumisen jälkeen. 

Huulituotteet

Yhdysvaltalaisen ihotautilääkäri Harold Lancerin mukaan huulirasvan ja huulipunien vaihtaminen uusiin flunssan jälkeen on välttämätöntä, sillä näitä tuotteita käytetään lähellä hengitysteitä, jossa bakteerit ja virukset elävät. Tästä samaisesta syystä sinun ei myöskään koskaan kannattaisi lainata huulirasvaa tai -punaa ystävältäsi, sillä taudit tarttuvat niiden välityksellä helposti.

Heitä sairastumisen jälkeen pois etenkin huulikiillot, joiden puhdistaminen on mahdotonta. Jos omistat kalliin huulipunan, jota et raaski missään nimessä heittää pois, voit pyrkiä puhdistamaan sen puhtaalla alkoholilla. 

Silmämeikit

Jos olet kärsinyt silmän sidekalvontulehduksesta, kannattaa tulehduksen aikana käytetyt silmämeikit hävittää. Asiantuntijan mukaan bakteerit piilevät helposti näissä tuotteissa ja voivat aiheuttaa myöhemmin tulehduksia ja infektioita. Erityisesti ripsiväri kannattaa vaihtaa pian parantumisen jälkeen uuteen.

Poisheittämisen sijaan silmämeikkipaletteja voi pyrkiä desinfioimaan suihkuttamalla niihin puhdasta alkoholia. Meikkikynille riittää usein terotus. 

Meikkiharjat ja -siveltimet

Hyvä uutinen on, että nämä tuotteet on helppo desinfioida, joten niitä ei välttämättä tarvitse heittää pois. Vaikka et olisikaan ollut sairaana, nämä tuotteet kannatta puhdistaa antibakteerisella saippualla vähintään kerran viikossa bakteerien torjumiseksi.

Flunssan aikana kannattaa harkita kertakäyttöisten meikkisienten- ja harjojen käyttämistä. Näin varmistat, että bakteerit eivät jää lymyilemään meikkivälineisiisi.

Lähde: Health

***

1:05

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja