Koronavirus on vienyt myös useiden lasten ja nuorten hengen – tässä 8 traagista kohtaloa: "Tällä kertaa et onnistunut nujertamaan vastustajaasi, lepää rauhassa, taistelija!"

0:33
Miten voi tunnistaa sairastuneensa koronaan? Video kertoo, mitä oireita on syytä tarkkailla.

Vahvistettujen koronavirustartuntojen määrä maailmassa on noussut yli miljoonan ja kuolleiden määrä yli 50 000:n. Kuolonuhrien joukossa on myös nuoria ja lapsia, joiden elämän maailmalla tuhoa kylvävä virus on sammuttanut ennenaikaisesti.

Tiistaina Belgiasta kantautui suru-uutisia tiettävästi Euroopan nuorimmasta kuolonuhrista. Koronavirustartunnan saaneen, vain 12-vuotiaan tytön kunto oli heikentynyt kolmen päivän kuumeilun jälkeen merkittävällä tavalla.

Vain viikkoa aiemmin 16-vuotias Julie-niminen tyttö kuoli koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen Ranskassa. Tytön perheen mukaan hänellä oli ollut sairauksia ennestäänkin.

Le Parisien -lehden tietojen mukaan tyttö kuoli pariisilaisessa sairaalassa, jonne hänet oli viety edellisenä päivänä hengitysvaikeuksien vuoksi. Julie on ensimmäinen alaikäinen, joka on menehtynyt virukseen Ranskassa.

13-vuotiaan brittipojan tapausta tutkitaan

Keskiviikkona uutisoitiin Britanniasta kuolleesta 13-vuotiaasta pojasta. Lapsi kuoli Lontoossa King's Collegen yliopistollisessa sairaalassa maanantaina. 13-vuotiaan läheisten mukaan pojalla ei ollut tiedossa olevia perussairauksia.

Yleisradioyhtiö BBC kertoo, että kuolemansyytutkija tutkii tapausta. Pojan uskotaan olevan Britanniassa nuorin koronaviruskriisissä kuollut. Perheen läheinen kertoo, että poika oli laitettu sairaalassa hengityskoneeseen ja saatettu keinotekoiseen koomaan.

Italialaispoika työskenteli ravintolassa

Itäisestä Italiasta kotoisin oleva 19-vuotias Luca Di Nicola kuoli reilu viikko sitten Lontoossa, jossa hän työskenteli perheravintolassa. Kuolinsyy ei ole vielä varmistunut, mutta nuoren miehen menehtymisen uskotaan johtuvan äkillisestä keuhkokuumeesta.

Perhe epäilee, että Luca oli sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Lucan täti Giada kertoi italialaiselle La Repubblicalle, että viikkoa ennen kuolemaansa nuorukainen oli kärsinyt kuumeesta ja yskästä.

Samat oireet olivat iskeneet Lucan äitiin ja tämän kumppaniin, jotka asuivat samassa talossa Lucan kanssa. 

Sydäntäsärkevät sanat joukkueelta

Sunnuntaina 14-vuotias portugalilaispoika sairaalassa Luoteis-Portugalissa sijaitsevassa Feiran kaupungissa. 

Sairaalalähteiden mukaan pojalla oli immunologinen elimistön tulehdustauti psoriasis, joka voi heikentää vastustuskykyä.

Nuorukainen pelasi futsalia alueensa mestaruuden voittaneessa joukkueessa. 

– Tällä kertaa et onnistunut nujertamaan vastustajaasi, kuten niin monta kertaa aiemmin. Olemme murtuneita ja sanattomia. Lepää rauhassa, taistelija!

Näin 14-vuotiasta Vítor Godinhoa muisti hänen kotikuntansa Ovarin futsal-kerho CCR Maceda.

Pikkulasten tragediat Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa koronavirus on vienyt alle 6-viikkoisen ja alle 1-vuotiaan vauvan hengen Connecticutissa ja Illinoisissa.

Connecticutin osavaltion kuvernööri Ned Lamont kertoi medioille, että 6 viikon ikäinen vauva menehtyi sairaalassa viime viikon lopulla Hartfordin alueella. Kuvernöörin mukaan vauva tuotiin sairaalaan tajuttomana eikä häntä pystytty enää elvyttämään.

Testitulos myöhemmin vahvisti, että vauva oli saanut koronavirustartunnan.

– Tämä on sydäntäsärkevää. Uskoaksemme kyseessä on koronaviruksen nuorimpiin kuuluva kuolemantapaus, Lamont sanoi.

Illinoisissa alle 1-vuotiaan vauvan tapauksesta raportoitiin viime viikonloppuna. 

Lauantaina 17-vuotias teini menehtyi Yhdysvalloissa Los Angelesissa. Hänet käännytettiin ensiavusta pois sairausvakuutuksen puuttuessa. Nuorukainen hakeutui hoitoon toiselle lääkäriasemalle. 

Poika ehti kuolla, ennen kuin hänen koronapositiivinen testituloksensa valmistui. Paikallisviranomaisten mukaan pojalla ei ollut entuudestaan sairauksia,

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja