16-vuotias Julie kuoli koronaan Ranskassa – "Lääkärit tekivät kaikkensa, mutta hänen keuhkonsa eivät kestäneet"

16-vuotias tyttö on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen Ranskassa tällä viikolla, kertoo Le Parisien. Perheen mukaan hänellä ei ollut sairauksia ennestään.

Miten koronavirukset oireet eroavat tavallisesta flunssasta tai influenssasta? Katso video!

0:37

Lehden tietojen mukaan 16-vuotias Julie menehtyi tiistai-iltana sairaalassa Pariisissa. Hän joutui sairaalaan maanantaina hengitysvaikeuksien vuoksi. Hän on ensimmäinen alaikäinen, joka on menehtynyt virukseen Ranskassa. Julien sisko Manon kertoi puhelinhaastattelussa kaiken tapahtuneen nopeasti.

– Meidän on uskottava, että virus ei vaikuta vain iäkkäisiin. Kukaan ei ole suojassa tältä virukselta. Juliella oli vain pientä yskää. Viikonloppuna se paheni ja limaa alkoi irrota. Maanantaina menimme yleislääkärille. Siellä hänellä diagnosoitiin hengityselinsairaus. Hänellä ei ollut sairauksia taustalla, sisko kertoo.

Maanantaista lähtien kaikki tapahtui nopeasti. Julie vietiin ensin sairaalaan lähellä kotiaan, mutta hänet siirrettiin pian pariisilaissairaalaan.  

– Lääkärit tekivät kaikkensa, mutta hänen keuhkonsa eivät kestäneet.

Julien sisko ja äiti saapuivat paikalle myöhään illalla.

– Olimme paikalla, kun hän menehtyi, mutta meidän piti alkaa heti miettiä tulevaa. Epidemian takia kaiken pitää tapahtua nopeasti. Toivoisin kuitenkin vähän enemmän humaanisuutta, sisko sanoo.

Julie haudataan maanantaina. Enintään kymmenen ihmistä saa olla paikalla hautajaisissa.

STT kertoo, että Ranskassa koronaan oli kuollut eiliseen mennessä noin 1 700 ihmisiä. Luvussa ovat mukana vain sairaalahoidossa olleiden kuolemantapaukset. Ylivoimainen enemmistö koronaan kuolleista eri puolilla maailmaa on ollut vanhoja tai perussairaita ihmisiä.

Korjattu kello 10:48 sitaattia, jossa puhutaan viruksen vaikuttamisesta iäkkäisiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja