Koronavirus ajoi Mikkelin Jukurit ahdinkoon, koko joukkueen karanteeni pilaa SM-liiga-kauteen valmistautumisen – "Takamatkalta lähdetään"

3:42
Mikkeliläisseura Jukureissa jo 20 koronavirustartuntaa – Jukka Toivakka: Pelaajia sairastunut, kauden aloitus vaikeutuu.

Lukuisat koronavirustartunnat mutkistavat Mikkelin Jukureiden valmistautumsta tulevaan SM-liiga-kauteen. SM-liiga-joukkueessa ja alle 20-vuotiaiden joukkueessa on todettu yhteensä 20 koronavirustartuntaa. Molemmat joukkueet on asetettu 14 päivän karanteeniin.

Jääkiekon SM-liigan on määrä alkaa 1. lokakuuta. Jukurien ensimmäinen ottelu on 2. lokakuuta Kuopiossa KalPaa vastaan. Jukurien 14 päivän karanteeni on ohi 23. lokakuuta. Näin joukkueelle jää yhdeksän päivää aikaa valmistautua kauden aloitukseen.

Jukurien puheenjohtaja Jukka Toivakka myöntää tilanteen olevan vaikea.

– Tottakai se hankaloittaa valmistautumista. Kahden viikon totaalitauko. Sen jälkeen tilanne on se, että harjoittelemaan pääsevät ne, jotka ovat terveitä. Jos on sairastuneita, he eivät tietenkään pääse osallistumaan harjoituksiin, Toivakka sanoo.

– Ehkä valmentaja olisi oikea henkilö vastaamaan, mutta kyllä nämä niitä viikkoja ovat, kun peliä viimeistellään. Pikkaisen takamatkalta lähdetään.

Toivakan mukaan ainakin kaksi ennen SM-liiga-kauden alkua pelattavaksi suunniteltua Jukurien harjoitusottelua jää pelaamatta. Niistä ensimmäisen, kotiottelun KooKoota vastaa, peruuntumisesta Jukurit ehti jo tiedottaa.

Vaikka tilanne on hankala ja karanteeni aiheuttaa takamatkaa, ei Toivakka näe tarvetta SM-liiga-kauden aloittamisen siirtämiselle. Hänen mukaansa koko SM-liiga-yhteisön tavoite on, että pelit alkavat 1. lokakuuta.


– Täytyy vain sopeutua tilanteeseen ja mennä eteenpäin päivä kerrallaan. Elämme kuitenkin aika poikkeuksellista aikaa. On äärimmäisen tärkeää,  että pääsemme lokauussa pelaamaan.

Tartuntoja voi tulla vielä lisää

Jukureiden koronavyyhti alkoi purkautua maanantaina, kun seura tiedotti kolmen alle 20-vuotiaiden joukkueen pelaajan saaneen koronavirustartunnan. Altistuneita kerrottiin olevan useita kymmeniä ja heidän joukossaan myös viisi Jukurien SM-liigajoukkueen pelaajaa. Jukurien alle 20-vuotiaiden joukkue asetettiin karanteeniin.

Tiistaina Jukurit kertoi 17 uudesta tartunnasta alle 20-vuotiaiden joukkueessa ja SM-liiga-joukkueessa. Toivakka ei kysyttäessä halua paljastaa, kuinka monta SM-liiga-joukkueen pelaajaa on saanut tartunnan. Tartunnan saaneiden joukossa on pelaajia ja myös muuta henkilöstöä. Kaikki ovat kotihoidossa. Osa tartunnan saaneista on täysin oireettomia.

Altistumiset ovat Toivakan mukaan tulleet pääasiassa harjoitustilanteissa. Hän sanoo nuorten joukkueen ja SM-liiga-joukkueen olevan kiinteästi tekemisissä toistensa kanssa.

Toivakka pitää mahdollisena, että tartuntatapauksia tulee vielä lisää. Kaikkia altistuneita ei ole vielä testattu.

– 40–50 henkilöä on testattu. He olivat U20-joukkueen lähipiiriä, jotka testattiin ensimmäiseksi. Ymmärtääksen terveysviranomaiset kutsuvat oman kapasiteettinsa mukaan altistuneita testeihin. On toki mahdollista, että uusia positiivisia tuloksia voi tulla.

– Toki täällä Mikkelissä meidän suurin huolemme on meidän henkilöstömme terveys ja se, että pystymme tekemään kaikkemme sen eteen. Teemme kaiken työn viranomaisten kanssa, että saamme tämän kuriin mahdollisimman pian.

Tiistaina myös Kouvolan KooKoo tiedotti, että kaksi sen SM-liiga-joukkueen pelaajaa on altistunut koronavirukselle. Seuran mukaan altistumiset ovat tulleet vapaa-ajalla pelaajien ollessa kontaktissa Jukurien alle 20-vuotiaiden joukkueen pelaajien kanssa. Altistuneet KooKoon pelaajat on asetettu karanteeniin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja