Koronarokotteen kuljettamista Suomeen pitäisi alkaa jo valmistella, sanoo Finnair – oman mausteensa tuo 70 pakkasasteen säilytyslämpötila

2:36
MTV Uutiset Live haastatteli Finnair Cargon johtajaa Fredrik Wildtgrubea koronarokotteen kuljettamisesta Suomeen – näin hän kommentoi mahdollista suurta logistista operaatiota.

Finnair Cargon johtaja Fredrik Wildtgrube haluaisi aloittaa jo nyt keskustelut siitä, miten koronarokotetta saadaan kuljetettua Suomeen.

Sekä THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek että Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen uskovat, että ensimmäiset koronarokotteet saadaan Suomeen vuoden alussa.

Koronarokotteen saaminen Suomeen on myös mittava logistinen operaatio, josta pitäisi alkaa keskustella jo nyt, huomauttaa Finnair Cargon johtaja Fredrik Wildtgrube.

– Tässä tilanteessa, jossa puhutaan varsin mittavasta logistisesta harjoituksesta, on syytä lähteä valmistelemaan ennakkoon niitä rooleja ja vastuita, joita tähän kuljetusoperaatioon kuuluisi, Wildtgrube sanoo.

Lupaavat testitulokset saanut Pfizerin ja Biotechin koronarokote vaatii myös kuljetukselta erikoisjärjestelyjä lämpötilan suhteen: rokotetta on säilytettävä peräti 70 pakkasasteessa.

"Mieluummin aikaisemmin"

Wildtgrube huomauttaa, että mitä aiemmassa vaiheessa asiaa alkaa ennakoimaan, sen parempi lopputulos yleensä on.

– Peräänkuulutettaisiin, että tällaista valmistelukeskustelua kannattaisi aloittaa mieluummin aikaisemmin kuin liian myöhään.

Wildtgruben mukaan Finnairia ei ole vielä lähestytty kuljetuskysymyksiin liittyen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja