Koronapandemiaa huijauksena pitävä kapinallispappi valtasi nunnaluostarin Siperiassa – johtaa Venäjän entisiä tsaareja palvovaa kulttia

Koronavirusta huijauksena pitävä venäläinen kapinallispappi Sergei Romanov on vallannut Sredneuralskin nunnaluostarin Siperiassa tiistaina, kertoo The Guardian -lehti.

Uhmakas pappi sanoi poistuvansa luostarista vain pakotettuna.

– Viranomaisten on tehtävä rynnäkkö, jos haluavat minun lähtevän, hän sanoi. 

Valtauksessa Romanovin tukena olivat luostaria vartioineet kasakkasoturit. Luostarissa asuvat nunnat lähtivät paikalta oma-aloitteisesti välttääkseen yhteenotot Romanovin ja tämän kannattajien kanssa.

Paikallismedioiden mukaan kukaan ei ole vahingoittunut tilanteessa.

Vanhan keisarikunnan palvojat

Romanov johtaa Venäjällä ”Tsaarin palvojiksi” kutsuttua uskonnollista ääriliikettä. Liike palvoo Venäjän keisarikunnan aikaisia hallitsijoita ja pitää vuonna 1918 tapettua viimeistä tsaaria Nikolas II:ta marttyyrina.

Esimerkiksi Romanovin valtaama Sredneuralskin luostari on rakennettu lähelle paikkaa Siperiassa, jossa Nikolas II ja hänen perheensä tapettiin. 

Romanovin sukunimi ei myöskään ole alunperin hänen omansa, vaan hän on muuttanut sen samaksi kuin palvomansa tsaarin suvulla.

Tsaarin palvojien seuraajia löytyy Venäjällä myös tunnettujen poliitikkojen ja urheilijoiden joukosta.

Vuonna 2017 liike järjesti valtavat protestit Matilda-nimistä elokuvaa vastaan, joka kertoi Nikolas II:n ja ballerina Matilda Kshesinskayan suhteesta. Elokuvan vastustajat vainosivat ohjaajaa ja yrittivät useaan kertaan polttaa hänen kotinsa. Eräs mielenosoittaja myös ajoi autolla elokuvaa esittänyttä teatteria päin. 

13 vuotta vankilassa murhasta

Aiemmin poliisina toiminut Romanov vietti ennen uskonnollista herätystään 13 vuotta vankilassa tuomittuna murhasta. Vankilasta päästyään hän onnistui saamaan itselleen ja ajatuksilleen uskollisen seuraajakunnan.

Romanov karkotettiin ortodoksikirkosta huhtikuussa tämän kutsuttua koronavirusta "valepandemiaksi".

Hän oli myös kironnut kirkon johdon ja kannusti "tosiuskovaisia" uhmaamaan viranomaisten päätöstä keskeyttää jumalanpalvelukset ja kokoontumaan siitä huolimatta.  

Kirkollinen tuomioistuin katsoi maanantaina Romanovin rikkoneen viranomaisten asettamia koronavirusrajoituksia. Romanov oli tuomioistuimen mukaan lukenut oikeudessa tekstin, joka ei mitenkään liittynyt syytöksiin ja lähtenyt sen jälkeen kokonaan paikalta.

Putin 20 vuotta vallassa, miltä näyttää tulevaisuus? 8:32
Vladimir Putin on ollut Venäjän vallankahvassa 20 vuotta. Miltä maan tulevaisuus näyttää?

Lue myös:

    Uusimmat