Ainakin 3 000 lasta on joutunut hyväksikäytetyksi Ranskan katolisessa kirkossa

9:26
Katso myös video: Millaisia haavoja lapsuuden seksuaalinen hyväksikäyttö jättää? – Mikaela Blomqvist-Lyytikäisen matka hyväksikäytön uhrista nuortenpsykiatriksi.

Ranskassa ainakin 3 000 lasta on joutunut vuoden 1950 jälkeen seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi katolisessa kirkossa, asiaa tutkiva komissio kertoo.

Komission puheenjohtajana toimivan virkamiehen Jean-Marc Sauven mukaan näyttää siltä, että hyväksikäyttöön on osallistunut noin 1 500 papiston tai kirkon henkilökunnan jäsentä.

Sauven mukaan lukemat ovat alustavia. Hän sanoi olevansa vakuuttunut siitä, että hyväksikäyttötapauksia on todellisuudessa enemmänkin. Hyväksikäytön uhreille avatulle puhelinlinjalle on tullut vuoden aikana 5 300 puhelua.

Komissio perustettiin vuosi sitten ranskalaispiispojen pyynnöstä useiden julkisuuteen nousseiden pedofiliatapausten jälkimainingeissa. Tutkinnan loppuraportti on tarkoitus julkaista ensi vuonna.

Uhreja edustavat järjestöt ovat kiitelleet kirkkoa läpinäkyvyydestä. Katolinen kirkko on saanut pitkään kritiikkiä hyväksikäyttötapausten peittelystä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja