Koronaan sairastunut saksanpaimenkoira menehtyi Yhdysvalloissa – 10-vuotias Anthony ei ota riskejä ja pukee koiralleen maskin

10-vuotias ecuadorilainen Anthony Hernández pukee koiralleen suojamaskin ennen ulkoilua 0:52
Katso hellyttävältä videolta, miten 10-vuotias Anthony suojaa koiransa Gudin heidän ulkoillessaan.

Koronaviruspandemia koskettaa nyt lähes kaikkia ihmisiä ympäri maailman – ja myös eläimiä. Yhdysvalloissa esimerkiksi kerrottiin ensimmäisestä vahvistetusta tapauksesta, jossa koronaan sairastunut koira menehtyi. Asiantuntijat kuitenkin vakuuttavan eläinten koronatartuntojen olevan harvinaisia.

Koronan on aiemmin raportoitu tarttuneen useampaan kissaan, mutta ne ovat selvinneet taudista. Viimeisin tapaus oli tällä viikolla Iso-Britanniassa, jossa kissa oli saanut tartunnan omistajaltaan. Molemmat voivat nyt hyvin.

National Geographic raportoi tällä viikolla saksanpaimenkoira Buddysta, jolla vahvistettiin huhtikuussa koronavirustartunta Yhdysvalloissa.

Seitsemänvuotias Buddy menehtyi pari viikkoa sitten. Koiralla oli muitakin terveysvaivoja, joten ei voida sanoa varmuudella, että se kuoli pelkästään koronan vuoksi.

Terveysviranomaiset ovat rauhoitelleet ihmisiä, että eläimillä koronaviruksen oireet ovat olleet pääsääntöisesti lieviä, ja tapaukset ovat harvinaisia.

Kuitenkin koronaa sairastavan ihmisen kannattaa välttää kosketusta lemmikkien kanssa – varmuuden vuoksi.

10-vuotias Anthony pukee koiralleen maskin ulkoillessa

Ecuadorilainen Anthony Hernández, 10, ei kuitenkaan halua ottaa riskejä.

Hän pukee lemmikkikoiralleen Gudille kasvomaskin, ennen kuin he lähtevät ulkoilemaan.

Naapurit kuvasivat Anthonyn ja Gudin menoa kasvomaskeissaan ja videot alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa.

Ihmisten mielestä he näyttävät hyvää esimerkkiä, miten toimia turvallisesti ja estää koronan leviäminen, vaikka kasvomaskien toimivuudesta eläimillä ei kuitenkaan ole tieteellistä näyttöä. 

Voit katsoa hellyttävän videon Anthonysta ja Gudista artikkelin alusta.

Lue myös:

    Uusimmat