Mainos

Koristeltu kangas sermiin ja kultaiset kynttiläjalat

Kangaspintojen koristelu Tulip-väreillä

Tulip-värit ovat oiva tapa koristella ja uudistaa erilaisia kangaspintoja. Tee koristekuvioita sisustustekstiileihin tai uudista vaikka vanhat vaatteet kauniilla kuvioilla.

Tulip-väreillä voit koristella kankaan lisäksi myös monia muita materiaaleja kuten puuta, kipsiä, posliinia, lasia, metallia ja pahvia. Tulip-väreillä tehtyjä koristekuvioita ei tarvitse erikseen kiinnittää, kuviot ovat kangaspinnalla kuivuttuaan konepesun (40°) sekä käsipesun kestäviä.

Kuvioituja kankaita pestäessä tulee välttää valkaisuaineiden käyttöä, rumpukuivausta sekä kuivapesua. Kuvioidut tuotteet tulee aina silittää pölyttömällä pehmeällä alustalla kankaan nurjalta puolelta.

Tulip-värejä on saatavissa kaikkiaan 100 eri sävyä useilla erilaisilla erikoisefekteillä.

Kankaisen sermin koristelu

Tarvikkeet:

 • - mustaa markiisikangasta
 • - ompelulankaa ja ompelukone
 • - valkoinen puuväri tai merkkauskynä
 • - valkoista ja mustaa Tulip Metallic -väriä
 • - Tulip jalokivikoristeita

1. Pese sermiin tuleva kangas ilman huuhteluainetta pintakäsittelyaineiden poistamiseksi. Ompele sermiin sopivat kangaspalat. Laita kangaskappaleisiin myös kiinnitysmekanismi, sermin mallista riippuen napit, nepparit, tarranauha, nauhat tms. Silitä kangaskappaleet.

2. Suurehkot kuviot kannattaa ensin piirtää paperille samaan mittakaavaan lopullisten kuvioiden kanssa, jolloin kuvioiden koon ja sijainnit voi suunnitella jo valmiiksi pienemmässä koossa paperilla. Luonnostele valitsemasi kuviot piirroksesi mukaisesti kangaspaloihin kevyesti valkoisella puuvärillä tai kankaalle tarkoitetulla merkkauskynällä.

3. Tee kuvioiden ääriviivat kankaan pintaan metallihohtoisella valkoisella Tulip-värillä suoraan väripullon ohuella kärjellä. Paina piirtäessäsi pullon kärkeä kevyesti kankaan pintaa vasten.

4. Kiinnitä Tulip jalokivikoristeet kuvioiden lomaan haluamiisi kohtiin mustalla Tulip Metallic -värillä. Pursota hieman väriä koristeen tasaiseen pintaan ja paina koriste kevyesti kiinni kankaaseen.

Anna piirrettyjen kuvioiden ja koristeiden kiinnitysten kuivua hyvin ennen kuin kiinnität kankaat sermiin.

Jos käytät mallipiirrostamme niin suurenna kuviota omaan käyttöösi sopivaksi. Kuvissamme olevaan sermiin kuvio oli suurennettu n. 6,5 kertaiseksi. Mittaa viivoittimella kuvion mitat ja etäisyydet piirroksesta, ja kertomalla mitat 6,5 saat vastaavat mitat siirrettyä tuohon kankaalle (suurennus tapahtuu siis luonnostelemalla).

Puiset kultaiset kynttilänjalat

Tarvikkeet:

 • - puisia sorvattuja kynttilänjalkoja
 • - hiekkapaperia
 • - kullanväristä Lefranc & Bourgeois Déco-askartelumaalia
 • - sivellin

Hio ja puhdista maalattava kynttilänjalka huolellisesti. Jos kynttilänjalka on ennestään maalattu, vanhaa maalia ei tarvitse hioa kokonaan pois, kunhan maalipinta on hiottu karheaksi.

Maalaa kynttilänjalka metallihohtoisella kultamaalilla kauttaaltaan ainakin kahteen kertaan. Anna maalin kuivua hyvin maalauskertojen välillä.

Tuotteet:

Tulip-värien ja jalokivikoristeiden sekä Lefranc & Bourgeois askartelumaalien myynti: hyvin varustetut tavaratalot, kirjakaupat, askarteluliikkeet ja taiteilijantarvikeliikkeet. Tiedustelut HanArt Oy, Järvenpää p. 09-279 0830 tai info@hanart.fi, www.hanart.fi.

Mallien suunnittelu ja toteutus Hanna Sumari ja Viivi Vatanen.

Sermi: Kuisti Collection, Tehtaankatu 24, Helsinki 09-694 9100

(T.i.l.a. 9.11.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.