Mainos

Koristele kauniit maalaishäät

Morsiamen kotimaatila Lieksassa antoi puitteet heinäkuisille maalaishäille, joiden koristelussa käytettiin hyväksi luonnon antimia ja ystävien kädentaitoja.


Mikäpä olisikaan romanttisempi tapa juhlistaa nuoren parin lempeä kuin heinäkuiset kesähäät maaseudulla? Lieksan maalaismaisemissa pidetty hääjuhla kokosi kaksi sukua rentoon ilonpitoon. Häiden koristelussa teemoina olivat luonnonläheisyys ja yksinkertaisuus.

Jo hääkutsussa esiteltiin häiden teemavärit, vaaleanpunainen ja hento vihreä. Kutsun mukana seurasi erillinen ohjearkki, josta kävi ilmi juhlien ajankohta, paikka ja muuta hyödyllistä tietoa kauempaa saapuville häävieraille.

Häävieraat odottivat vastavihittyä paria valmiina heittämään onnitteluriisit. Heittoriisit jaettiin vieraille tarkoitusta varten erityisesti koristellusta korista.

Eräs häävieraista intoutui esittelemään tilaisuutta varten hankkimiaan kynsikukkasia, jotka sointuivat sävyltään morsiamen kynsien koristeisiin.

Penkit heinäpaaleista

Perinteitä kunnoittavissa häissä juhlapaikan penkit ja pöydät henkivät rehtiä maalaistunnelmaa. Pihalla järjestettyä tilaisuutta varten hääpari oli vuokrannut suuren teltan, joka lopulta maksoi itsensä takaisin kaatosateen yllättäessä juhlivat loppuillasta.

Teltan sisustus oli suunniteltu heijastamaan romanttista maalaistunnelmaa erilaisine puupenkkeineen ja -pöytineen. Erityistä ihastusta herättivät pitkät penkit, jotka oli rakennettu heinäpaalien päälle! Paalien päälle aseteltuja lautoja peittivät perinteiset räsymatot.

Sateen sattuessa tai yksityisyyttä kaivatessaan vierailla oli mahdollisuus ruokailla pihan vanhassa hirsiaitassa, jonka ylisiltä haettiin illan kuluessa lisää mattoja suojaamaan vieraiden kenkiä sateen kastelemalla pihamaalla.

Maalattuja kiviä ja pyykkipoikia

Hääjärjestelyihin ja koristeluihin osallistuivat sekä hääparin perhe että ystävät. Juhlapaikalla nähtiin esimerkiksi morsiamen äidin kädenjälkeä. Maalausta harrastava anoppi oli koristellut kauniiksi niin aitanovea auki pitävän kiven kuin tuhkakupinkin.

Hääpari kertoi juhlansa olleen taianomaisen kaunis. Hääteltan nurkaan tuotu vanha rukki toi tuulahduksen prinsessa Ruususen satumaisesta tarinasta. Tähän koristeeseen ei kukaan onneksi loukannut sormeaan…

Morsiusparin pöytä oli koristeltu punotulla sydämellä, johon oksat löytyivät pariskunnan ystävän äidin pihamaalta. Kynttilöiden keskeltä löytyi paikka morsiuskimpulle, jonka viereen oli aseteltu vihkiraamattu. Sulhasen lammilaisia juuria kunnioittava juhlajuoma, herkullinen sahti, tarjoiltiin vanhanajan fiilistä henkivästä sahtihaarikasta.

Morsiamen hääkimppussa oli käytetty vaaleanpunaisista ruusuja ja valkoista harsokukkaa, jotka olivat vihreän lisäksi häiden teemavärejä. Yksityiskohdat morsiusparin pöydässä herättivät ihastusta häävieraiden keskuudessa. Illan pimetessä sytytetyt kynnttiä lisäsivät kaunista tunnelmaa.

Myös häävieraat olivat innostuneet näyttämään juhlassa omaa kädenjälkeä. Muun maussa hääparin onnittelukortissa nähtiin rakastavaiset, jotka oli luotu kekseliäästi pyykkipojista!

Kukat luonnon helmasta

Juhlapaikan koristelussa luotettiin maalaistunnelmaan ja luonnonkukkiin. Kukissa teemoina olivat juuri luonnollisuus ja yksinkertaisuus.

Pöytäkoristeet oli tehty sekalaiseen kokoelmaan vanhoja jälkiruokakippoja asettelemalla oasissieneen valkoisia kukkia ja peittämällä kippo villivadelman isoilla lehdillä. Kukat pysyivät sienen ansiosta koko illan kosteina ja virkeinä.

Vanhoissa maitotonkissa oli samaa valkoista kukkaa kuin pöytäkoristeissa sekä koivunoksia.Rönsyilevät kukkakoristeet olivat rennot ja raikkaat. Pienet kynttilät sytytettiin illan hämärtyessä tuomaan pihatelttaan tunnelmaa.

Mikään pihamaan nurkka ei ollut jäänyt koristelematta. Punainen pirtin seinässä roikkui amppeleita ja lyhtyjä, jotka loivat valoa iloitsevalle juhlakansalle.

Teksti ja kuvat: MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.