Mainos

Korhonen eläkkeelle Suomen Pankista

Suomen Pankin johtokunnan jäsen Matti Korhonen jää eläkkeelle. Hän kertoi maanantaina lyhyessä tiedotteessaan täyttävänsä elokuussa 61 vuotta ja jäävänsä eläkkeelle.

Tarkka eläkkeelle lähtöpäivä ratkeaa myöhemmin, mutta on Suomen Pankin tiedotusosaston mukaan ennen vuodenvaihdetta. Korhonen itse oli kesälomalla.

Tämä on toinen vastaava ilmoitus tänä vuonna. Toukokuussa pankin johtokunnan varapuheenjohtaja Esko Ollila kertoi jäävänsä eläkkeelle vuoden vaihteessa. Hän täyttää ensi kuussa 60 vuotta.

Korhosen eroilmoitus tuli uutisena myös pankkivaltuuston puheenjohtajalle kansanedustaja Ilkka Kanervalle (kok.). Hänen mukaansa on kuitenkin selvää, että pankin johtokunnassa tulee vastakin olemaan yhteensä neljä jäsentä. Sen sijaan nimitysaikataulua päästään hänen mukaansa pohtimaan tarkemmin vasta kesän jälkeen. Myöskään Ollilan seuraajaa ei ole vielä valittu.

-Tässä vaiheessa on mahdoton kertoa Korhosen seuraajan valinnan aikataulusta mitään tarkempaa, Kanerva sanoi. Suomen Pankin johtokunnan jäsenmäärää supistettiin yhdellä siinä vaiheessa, kun pääjohtaja Sirkka Hämäläinen siirtyi Euroopan keskuspankkiin ja Matti Vanhala valittiin hänen seuraajakseen.

Johtokuntaan kuuluu myös Matti Louekoski. Suurilla puolueilla on oma edustajansa johtokunnassa. Korhonen on ollut kokoomuksen paikalla, vaikka hän tuli pankkiin vuonna 1998 Metsäteollisuuden toimitusjohtajan paikalta.

Ollila (kesk.) ja Louekoski (sd.) ovat entisiä poliitikkoja. Kanerva ei lähtenyt myöskään vielä puntaroimaan, onko nimityspolitiikkaan odotettavissa muutoksia.

-Aika näyttää, hän suostui sanomaan. Ennen siirtymistään Metsäteollisuuden vetäjäksi Korhonen toimi johtajana Meritassa ja sitä ennen Kansallisosakepankissa. Harri Holkerin pääministerikaudella hän oli reilun vuoden poliittisena valtiosihteerinä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.