Korealainen teknologiajätti avaa Suomeen tutkimuskeskuksen: "Erittäin tärkeä yksikkö"

LG Electronics on avannut uusimman tutkimus- ja tuotekehityskeskuksensa Turussa.

LG Electronics Finland Lab Oy on osa LG Electronicsin globaalia tuotekehitysverkostoa ja raportoi LG Electronicsin teknologiajohtaja Skott Ahnille.

Turun tutkimuskeskus keskittyy 5G-radiotekniikan ratkaisuihin ja niihin soveltuvien integroitujen radiopiirien suunnittelemiseen. Keskus tekee tutkimusta myös muilla kasvavilla teknologia-alueilla, kuten esineiden internet ja älykodit.

– Turun yksikön osaaminen tulee olemaan erittäin tärkeää siirtyessämme 5G-verkkojen ja esineiden internetin aikaan. Olemme hyvin ylpeitä siitä, että Suomen yksikkö on nyt osa tutkimus- ja tuotekehitysverkostoamme, toteaa Ahn.

Suomen tutkimus- ja kehityskeskus sijaitsee Turun ElectroCity-kiinteistössä, joka sijaitsee Turku Science Parkissa. LG Electronics valitsi Turun uuden yksikön sijainniksi, koska alueelta löytyy kansainvälisen tason asiantuntijuutta radiotekniikassa ja siellä on jo pitkään toiminut langattomaan tiedonsiirtoon erikoistunutta teollisuutta. LG suunnittelee pitkäjänteistä investointia Turun yksikköönsä.

– LG Electronicsin päätös avata tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö Turkuun on loistava uutinen kaupungille, sanoo Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell ja toivottaa maailmanluokan teknologiayrityksen tervetulleeksi kaupunkiin. 

Lue myös:

    Uusimmat