"Kopioi tämä statukseesi" – Facebookin pöhköimmät kiertostatukset

Facebookin statuspäivityksistä ärsyyntyminen sijoittuu korkealle, jos ryhdytään listaamaan ensimmäisen maailman ongelmia.

Statusten ärsyttävyydestä käydään jostain syystä vilkasta keskustelua varsinkin pikkulasten vanhempien keskustelupalstoilla. Keskusteluista päätellen näyttää siltä, että oikeastaan kaikenlaiset päivitykset kannattaisi jättää väliin. Ne kun sattuvat ärsyttämään aina jotakuta tuttavapiiristä.

Listasimme joukon suosituimpia ja vihatuimpia kiertostatuksia:

"Salaiset" kiertostatukset ovat aivan oma kiertostatusgenrensä. Jokunen vuosi sitten päivitettiin omien rintaliivien väriä, seuraavaksi siirryttiin pitämään siitä jossakin: "Pidän siitä eteisen lattialla", "Pidän siitä eteisessä ja olohuoneessa" ja "Yleensä sohvalla, joskus tuolissakin".

Pyhäinpäivänä tunnelmoitiin – tai haluttiin häiritä, miten sen nyt ottaa – pilven päällä rauhassa nukkuvia ihmisiä. "Laita tämä statukseesi, jos joku tärkeä ihminen nukkuu rauhassa pilvien päällä ja toivoisit hänen palaavan takaisin."

Statuksilla pelataan kovaakin peliä. Ihmisen arvo mitataan muutamalla rivillä. Hyvän ihmisen manttelin voi menettää ennen kuin edes ehtii sanoa kissaa pitkähäntäiseksi eläimeksi.

"Laita tämä statukseesi, jos sinulla on maailman ihanin pikkusisko, muuten olet huono ihminen."

Tällaisesta statuksesta ei luonnollisestikaan voi seurata muuta kuin se, että joku hermostuu ja pahoittaa mielensä, ryhtyy suorastaan irvailemaan niille yksinkertaisille ihmisille, jotka eivät kerta kaikkiaan ymmärrä, millaiset statukset ovat sallittuja: "Kopsaa tämä seinällesi jos sinulla on maailman ihanin puoliso/äiti/isä/kissa/koira/hevonen/kahvinkeitin/golfmaila/juustoraastin ÄLÄKÄ AINAKAAN UNOHDA SYDÄMIÄ <3 JOITA PITÄÄ LAITTAA <3<3 NIINMAANPERUSTEELLISESTI."

Toisaalta joskus kiertostatukset saattavat yllättää ja olla ihan toimiviakin: "Kopioi tämä statukseesi, niin se on sulla sitten siinä."

Näin kiertostatuksia vastaan taistellaan

Kiertostatuksista ärsyyntyneet Facebookin käyttäjät eivät ole tyytyneet pelkästään valittamaan, vaan ryhtyneet vastarintaan. Hätään on kutsuttu supermies Esa:

☻/

/▌

/ \

"Tässä on Esa. Esa on supermies. Jos lisäät Esan seinällesi, hän kumoaa kaikki "Jos et lisää tätä seinällesi" -jutut, ja saat elämänhalusi takaisin."

Kiertostatusten herättämä vastarinta on saanut myös perinteisempiä muotoja Facebookissa. Kiertostatustuskaa potevien Facebook-ryhmä on nimeltään "Ei, en todellakaan aio kopioda sun statusta."

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja