Kookostryffelit, karamelliomenat ja suklaapikkuleivät 1.12.2001

Toim.Sari-Leena Heilanen

Kookostryffelit


200 g kookosrasvaa
100 g tummaa taloussuklaata
1 dl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kanamuna

koristeluun:

kookoshiutaleita

Sulata rasva ja suklaa vesihauteessa. Sekoita kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään, lisää kanamuna. Laita samaan astiaan hieman jäähtynyt rasva-suklaa-seos voimakkaasti vatkaten. Anna seoksen hyytyä pari tuntia jääkaapissa. Pyörittele massasta palloja ja kierittele niitä kookoshiutaleissa. Säilytä tryffelit kylmässä.

Karamelliomenat


200 g sokeria (mieluiten tummaa)
1 1/4 dl siirappia
100 g margariinia
1 tl vanilijaa
1 1/4 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
omenoita

koristeluun:

pähkinärouhetta tai nonparelleja

Keitä sokeria, siirappia, kermaa, margariinia ja suolaa kattilassa keskenään, koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Seoksesi on kiehunut tarpeeksi, kun tiputat seosta tipan vesilasiin, jossa on kylmää vettä ja tippa jähmettyy välittömästi. Anna valmiin seoksen jäähtyä hetki. Pese omenat erittäin hyvin. Aseta omenat puisten tikkujen päihin. Askartelutikut tai itämaiset syömäpuikot ovat varsin hyviä tähän tarkoitukseen. Pyörittele omenaa siirapissa ja koristele ne haluamallasi tavalla. Asettele omenat leivinpaperille ja säilytä jääkaapissa.

Suklaapikkuleivät

50 g voita tai margariinia
2 kanamunaa
1 rkl maitoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl jauhettua mantelia
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl laivinjauhetta
1 pss kaakaovanukasaineiksia

koristeluun:

tomusokeria

Sulata voi. Sekoita kanamunat ja maito keskenään. Lisää seokseen kaikki kuivat aineet. Lusikoi taikinaa muotteihin tai pellille leivinpaperin päälle. Paista kakkuja 175 asteessa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele jäähtyneet pikkuleivät tomusokerilla ja tarjoile.

Lue myös:

    Uusimmat