Kookoskalapihvit

4 annosta
Valmistusaika: 40 min.

Ainesosat:

  • 750 g kuorittuja, lohkottuja perunoita
  • 500 g turskaa / seitä
  • 50 g voita, sulatettuna
  • 5 rkl Kikkoman soijakastiketta
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1/2 punainen chili silputtuna
  • 5 pilkottua kevätsipulia
  • korianteria
  • vehnäjauhoa kuorrutukseen
  • 2 kananmunaa vatkattuna (hieman maitoa sekaan)
  • 100 g korppujauhoa
  • 100 g kuivatettua kookosta
  • 30 ml auringonkukkaöljyä

Valmistus:

Keitä perunat pehmeiksi, muussaa ja anna jäähtyä. Höyrytä turskaa 8-10 minuuttia ja anna jäähtyä. Pilko kala paloiksi ja poista ruodot. Sekoita kala perunamuusiin, lisää seokseen voi, soijakastike, valkosipuli, chili, kevätsipulit sekä korianteri ja sekoita hyvin.

Muotoile seoksesta kahdeksan samankokoista kakkua ja ripottele päälle vehnäjauhoa. Anna vetäytyä 15 minuuttia.

Sekoita sillä välin laakeassa astiassa korppujauho ja kookos. Lopuksi kasta kakut ensin vatkattuun munaan ja sen jälkeen pyörittele korppujauho-kookos seoksessa ja paista nopeasti molemmilta puolilta. Tarjoile rapean salaatin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat