Mainos

Kommentti: Mitä, jos Beatlesin musiikin muistaisi vain yksi ihminen? Uutuuskomedia toimii kepeänä kesäviihteenä

Yesterday Ensi-ilta: 28.6.2019. Ikäraja: 7. Pituus: 113 min. Ohjaus: Danny Boyle. Käsikirjoitus: Jack Barth & Richard Curtis. Näyttelijät: Himesh Patel, Lily James, Kate McKinnon, Ed Sheeran, Joel Fry, Alexander Arnold Genre: komedia.

Legendaarisen The Beatles -yhtyeen musiikilla leikittelevä Yesterday viihdyttää helteisen kesäpäivänä tutuilla rallatuksilla ja kepeällä tunnelmalla.

Oscar-voittaja Danny Boylen ohjaama Yesterday on romanttinen komedia, jossa The Beatles katoaa yllättäen maailmasta ja muusikon urasta haaveileva Jack on ainoa, joka muistaa legendaarisen yhtyeen ja heidän kappaleensa. Jack päättää alkaa soittaa The Beatlesin hittejä ominaan, mikä saa hänen uransa valtavaan nosteeseen.

Himesh Patel esittää Jackia, jonka paras ystävä ja manageri Ellie (Lily James) kuuluu hänen harvoihin kannustajiinsa ja faneihinsa. Kaksikon suhde alkaa rakoilla Jackin alkaessa tehdä itselleen nimeä Beatlesin musiikilla.

Yesterday toimisi tarinana menestyksestä ja sen tuomista komplikaatioista ilman The Beatlesin musiikkia, mutta hauska premissi, jossa vain yksi mies muistaa maailman vaikutusvaltaisimman yhtyeen, tuo eittämättä elokuvaan lisämaustetta.

Jack joutuu jatkuvasti kamppailemaan omantunnontuskien kanssa, kun häntä ylistetään uskomattomana laulujenkirjoittajana, vaikka todellisuudessa hän on vain soittanut uudestaan unohdetun yhtyeen musiikkia. Elokuvassa on hauskasti kuvattu, millaisia aitoja Jackin on hypittävä, jotta kappaleet vaikuttaisivat tosissaan olevan hänen kynästään.

Elokuva nojaa paljolti The Beatlesin musiikin tuomaan hohtoon. Jos Beatlesit eivät uppoa, nousee elokuvan ajoittainen kliseisyys ja yliampuvuus helposti pinnalle. The Beatles -fanille elokuva tuo nautintoa, kun yhtyeen kappaleisiin on jatkuvasti viittauksia ja niitä soitetaan tuon tuosta hieman alkuperäisistä versioista poikkeavina.

Muutamia nauruja on luvassa, mutta Yesterday nojaa enemmänkin realistiselta tuntuvaan tilannekomiikkaan kuin ylivedettyihin hetkiin. Kate McKinnon esittää elokuvassa ison levy-yhtiön ilkeää ja ohjailevaa agenttia. McKinnonin hahmo on elokuvassa kävelevä karikatyyri ja ajoittain erittäin raskas hahmo. Sen sijaan Game of Thronesista tutun Joel Fryn Rocky-hahmo on sympaattinen hömelö, joka tarjoaa suurimman osan elokuvan nauruista.

Lisäksi mukana nähdään yksi maailman suurimmista pop-tähdistä, kun Ed Sheeran esittää elokuvassa itseään. Sheeran avittaa Jackia muusikon uransa kanssa ja tekee kelpotyötä ensimmäisessä kunnollisessa elokuvaroolissaan.

Straight Outta Comptonin, Bohemian Rhapsodyn ja Rocketmanin kaltaisten muusikkoelämänkertaelokuvien seassa Yesterday on tuore tuulahdus, mutta romanttisena komediana se ei uskalla ottaa riskejä. Elokuvan kepeys johtaa siihen, että se ei ole kovinkaan yllätyksellinen tai koettele päähahmojaan toden teolla.

Vaikka Yesterday ei olekaan minkään sortin mestariteos, on se viihdyttävä, kesäinen komedia täynnä tarttuvia kaikille tuttuja hittejä. Kuumien kesähelteiden iskiessä elokuva hauskuuttaa viileässä elokuvateatterissa sopivan kaksituntisen verran.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja