Kommentti: Huuhkajat-tähti jättiseurojen kosiskelussa – seuraava päätös määrittää uran tulevaisuutta

Skotlannin Valioliigassa pelaava Rangers tarvitsee torstai-iltana sveitsiläistä Young Boysia vastaan pisteen Eurooppa-liigan jatkopaikan varmistamiseen. Huippusyksyä seurassa pelaavaa Huuhkajat-tähti Glen Kamaraa, 24, viedään Valioliigaan ja Serie A:han, mutta malttia tarvitaan, kirjoittaa MTV Urheilun Anssi Shemeikka.

Olarin Tarmon kasvatti esittäytyi suomalaiselle jalkapalloyleisölle EM-karsinnoissa pelaajana, jonka tyyppistä maajoukkueen historiassa on vähemmän nähty. Kamara ei ole keskikenttäpelaajana mahanalus jalkoja täynnä raivoava taklauskone, vaan rauhallisen älykkäästi peliä monta siirtoa eteenpäin näkevä rytmittäjä. 

Yksi Kamaran ominaisuus tuo mieleen Real Madrid -tähden ja vuoden 2018 Ballon d'Or -voittajan Luka Modricin. Kamara pelaa keskikentällä usein ahtailla alueilla, jolloin häneen kohdistuu pallollisena tai palloa vastaanottaessaan yhtäaikaista painetta useasta suunnasta.

Hän ei ota palloa haltuun ja aloita seuraavien siirtojen selvittelyä, vaan hahmottaa ympäristönsä nopeasti ja täsmällisesti samalla peliasentonsa suhteessa vastustajiin oikein asemoiden. Vartaloharhautuksissa on suomalaiselle jalkapalloilijalle totuttua suurempi määrä "öljyä".

Kotiottelut Kreikkaa ja Bosnia-Hertsegovinaa vastaan olivat täydellisiä esimerkkejä Kamaran edellä mainituista kyvyistä. Tampereella syntyneen Kamaran kyvyistä on ulosmitattavissa tehoja vielä Skotlantiakin kovemmissa sarjoissa.

24-vuotias Kamara lähestyy parhaita vuosiaan jalkapalloilijana. Kuten Rangersin päävalmentaja Steven Gerrard on sanonut, olisi outoa, jos nähdyllä tasolla pelaavaan pelaajaan ei kohdistuisi siirtohuhuja ja suurseurojen kiinnostusta.

Kuten tähänkin asti urallaan, Kamaran on oltava rehellinen, samalla kunnianhimoinen, mutta ensisijaisesti viisas.

Kamaran juoksu- ja kamppailuvoima on Englannin Valioliigan vaatimusten suhteen kysymysmerkki. Kiinnostuneita seuroja ovat brittilehtien mukaan olleet ainakin Crystal Palace, Bournemouth ja Brighton. Mestaruussarjasta myös Leeds. 

Kuohuttanein huhu on kuitenkin liittynyt Serie A -jätti Juventukseen. Viimeiseksi mainitussa on järkeä puolet.

Vanha Rouva olisi luonnollinen jalkapalloromantikon valinta, mutta Adrien Rabiotin, Miralem Pjanicin, Blaise Matuidin, Aaron Ramseyn, Douglas Costan, Emre Canin ja Rodrigo Bentancurin takaa peliminuuttien ja vakituisen roolin raivaaminen olisi epätoivoinen tehtävä. Mestarien liigan alkulohkossa rajalliset resurssit ulosmitannut Atalanta tai AS Roma olisivat esimerkinomaisesti Kamaralle todennäköisesti toimivampia vaihtoehtoja.

Serie A yleisesti voisi olla Kamaralle tismalleen oikea valinta. Matala pelitempo, sarjan puolustava maailmankatsomus, syöttämiseen ja syöttöketjuihin nojaava lajikulttuuri sekä teknisen taidon arvottaminen yli vauhdin ovat syitä, miksi Italia kehittäisi Kamaran ominaisuuksia sumujen saarten eteläosia enemmän.

Jos Juventuksen kaltainen megatoimija kuitenkin tarjoaa 50 000 punnan sopimuksella Dundeesta Rangersiin siirtyneelle suomalaiselle kymmenien miljoonien setelikasaa, harvan jalkapalloilijan kantti kestää kieltäytyä.

12-vuotiaana äitinsä kanssa Englantiin lajin perässä muuttanut Kamara on tehnyt urallaan jo tukun rohkeita, mutta perusteluja päätöksiä. Seuraava on todennäköisesti tärkein ja uraa määrittävin.

MAINOS

Rangers - Young Boys torstaina C More Sport 1:lla kello 21.50

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat