Mainos

Kommentti: Ensitreffit alttarilla -parit ovat suuren muutoksen äärellä – elämä ei enää ole entisellään

0:59

Ensitreffit alttarilla -suosikkisarja saa jatkoa uuden tuotantokauden jaksojen voimin. Ensimmäisellä kaudella ohjelmassa alttarille astellut Pia Alapeteri samaistuu monella tapaa tämän kauden pareihin.

Pia Alapeteri (s. 1976) on bloggaaja, sisällöntuottaja ja kustannustoimittaja, joka avioitui ensitreffeillä kesällä 2014. 

Raivaan vaatehuoneesta hyllytilaa, sillä minun kodistani tulee pian meidän. Pakkaan villapaidat laatikoihin ja kannan ne varastoon. Lipaston laatikkoon mahtuu sukkia ja kalsareita, kauluspaidat ripustetaan kotelomekkojen kylkeen. Mäntsälän mies muuttaa kesäksi kaupunkiin.

Videolla: Heikki on Miinan luona kylässä ensimmäistä kertaa!

Muuttaminen metsän laitamilta ja lenkkipolkujen läheisyydestä keskelle kivikaupunkia ei varmasti ole helppoa. Siksi yritän pehmentää laskua pienin sanoin ja teoin. Ostan nimipäivälahjaksi tekniikkalegoista koottavan motocrosspyörän, teen ruokaa ja leivon raparperipiirakkaa, josta tiedän hänen pitävän ja toivotan tervetulleeksi yhteiseen kotiin.

Elämänrytmimme ovat samankaltaiset, molemmilla on säännöllinen päivätyö ja sopivasti omaa aikaa. Siitä huolimatta uusi tilanne vaatii meiltä molemmilta sopeutumista, rutiinien rikkomista ja tilan antamista monella eri tasolla. On osattava rakentaa arkea yhdessä, ja koostaa pienistä palasista kokonaisuus, jossa molemmat ovat kotonaan. Ei kukaan halua vieraaksi toisen elämään, vaan eläväksi osaksi yhteisiä arkipäiväisiä askareita. 

Vuorotyöläisen vuorokausi on vaativampi. Kun Rosa häämatkan päättyessä kaipaa paluuta arkeen, tekisi mieleni muistuttaa, että elämä ei enää ole entisellään. Yhden sijasta teitä on nyt kaksi. Jos päivästä puolet kuluu kuluttavaa työtä tehden, ja toinen puoli siitä palautuen, on toiseen tutustuminen lähes mahdoton tehtävä. On pakko tinkiä omasta ajasta, harrastuksista, treeneistä ja kaikesta lisästressiä aiheuttavista asioista, ainakin hetkellisesti. Uskon, että se kannattaa, ja pidän edelleen peukkuja pystyssä.

Hymähtelen itsekseni, kun katselen parien kauppareissuja. Sinin ja Vesan mainio meininki jatkuu myös ostoksilla, pariskunta pelaa hyvin yhteen. Rosaa ja Eetua seuratessani tunnistan jälleen kerran itseni. Menen kauppaan lista kädessä, kerään ostokset tehokkaasti koriin ja poistun suorituksen jälkeen kassan kautta kotiin. Samaistun siis Rosaan, kun taas nykyinen mieheni muistuttaa käytökseltään Eetua. Hän haahuilee marketin käytävillä ja pähkäilee pitkään, tutkailee tuotteita tarkkaan ja vertailee hintoja huolellisesti. Vasta sitten on ostopäätöksen aika. Ei ihme, että suorittaja joskus hermostuu.

Miinan ja Heikin lippu liehuu neljännen jakson jälkeen korkealla. Molemmista paljastuu koko ajan uusia puolia, joihin he tuntuvat tykästyvän. Vaikka Heikin ennakkokuvitelmat tulevasta morsiamesta poikkesivat todellisuudesta, eivät tatuoinnit ja kielikoru tunnu enää hidastavan menoa. Läppä lentää, kiintymys kasvaa, ja suukkoja ja kohteliaisuuksia jaetaan jatkuvalla syötöllä. Erilainen vuorokausirytmikään ei tunnu heitä häiritsevän – rentous, joustavuus, huono huumori ja heittäytymiskyky painavat vaa’assa paljon enemmän.

On mielenkiintoista ja jännittävääkin seurata ensitreffeillä avioon astuneiden parisuhteen kehittymistä ja kasvamista, mutta vielä kiinnostavampaa on kuvitella, mitä tapahtuu kotisohvilla tiistaisin kello yhdeksän.

Kun Marianne Stolbow saa puheenvuoron, käperryn tiukemmin nykyisen siippani kainaloon. Pussaan poskelle ja kehotan kuuntelemaan, sillä tuntuu siltä, kuin asiantuntija osoittaisi sanansa juuri meille. Emme tarvitse elokuvista tuttua hurmosta ja hullaantumista, meille riittää arkipäiväinen romantiikka. Pienestä kipinästä on kasvanut lempeästi lämmittävä liekki, joka riehaantuu roihuksi aika ajoin. Katseet, eleet, kosketukset ja pienet teot – niissä kaikissa asuu rakkaus.

Mitä tunteita hääjakso sinussa herätti? Osallistu keskusteluun Twitterissä tunnisteella #ensitreffitalttarilla!

Ensitreffit alttarilla AVAlla alkaen tiistaisin klo 21 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.