Kommentti: Cristiano Ronaldon kyyneleet – mikä röyhkeys!

Portugali jatkoon EM-jalkapallossa pitkän kaavan mukaan 2:25
Portugali jatkoon EM-jalkapallossa pitkän kaavan mukaan – katso Tulosruutu tästä

Cristiano Ronaldon EM-neljännesvälierässä vuodattamat kyyneleet paljastavat ehkäpä enemmän hiipuvan supertähden mielenmaisemasta kuin on tarkoitettu, kirjoittaa MTV Urheilun Jere Hultin.

Ronaldo, 39, sai Portugalin ja Slovenian välisen väännön jatko-ottelussa paraatitontin ratkaista jatkopaikan. Maaleitta kuluvan turnauksen pelannut hyökkääjä kuitenkin epäonnistui rangaistuspotkussa.

Torjutun pilkun jälkeen nähty episodi oli erikoinen. Portugali-kapteeni puhkesi jatkoajan tauolla lohduttomaan itkuun. Siis tilanteessa, jossa ottelu oli vielä täysin kesken.

Kommentti jatkuu kuvan jälkeen.

Neljääkymppiä lähestyvä maailmantähti ei ole kuluvan EM-turnauksen aikana pystynyt tuottamaan tulosta, jota häneltä on saamallaan vastuulla syytä odottaa. Esimerkiksi kaikki vapaapotkut lähtevät edelleen Ronaldon jalasta, vaikka rekordi on viime vuosilta todella vaisu, ja Portugalin joukkueesta löytyisi satavarmasti variaatiota kyseisiin tilanteisiin. 

Itkukohtaus kesken taiston tuoksinnan kertoo paljon Ronaldon henkilökohtaisesta mielenmaisemasta. Tunteiden näyttämisessä ei tietenkään ole lähtökohtaisesti mitään väärää, mutta kapteenina Ronaldon olisi pitänyt pitää purkauksensa paremmin kurissa, kun kaikki oli Portugalin osalta vielä täysin kesken.

Lyhyt paussi kului joukkueelta vaihtopenkkien läheisyydessä kapteenin lohduttamiseen, vaikka joukkue ei ollut vielä mitään hävinnyt.

Ikääntyvä superstara itki ikään kuin omaa kohtaloaan. Ronaldon oma performanssi tuli ennen muuta. Ajatusmalli on kiistatta vienyt vuosien varrella portugalilaistähteä eteenpäin, mutta maanantai-illan välikohtaus kertoi jo karua kuvaa Ronaldon tilanteesta.

Kokoonpanossa on pelaaja, joka ajattelee edelleen olevansa maailman paras, eikä maajoukkueen johdolla ole ollut keinoja tai uskallusta haastaa yksilön vahvaa näkemystä itsestään. 

Eilen Portugali pelastui Diogo Costan rankkarikisatorjunnoilla, mutta seuraavaksi vastus kovenee Ranskan muodossa. Ronaldon on asetettava oma etunsa syrjään, jos hän haluaa voittaa. Se voisi tarkoittaa esimerkiksi vaihdosta aloittamista tai vapaapotkuista luopumista, mutta jälkimmäistä tuskin ainakaan nähdään. 

Lue myös:

    Uusimmat