Mainos

Kommentti: Asus-uutuuspuhelimet lupaavia mutta hinnat huimaavat

Alkuvuodesta Suomen puhelinmarkkinoille palannut Asus julkisti eilen suurin elkein uudet ZenFone 4 -puhelimensa Euroopan markkinoille Roomassa järjestetyssä mahtipontisessa tilaisuudessa.

Suomessa Asus tuo myyntiin heti ZenFone 4:n lisäksi ZenFone 4 Selfie Pron sekä ZenFone 4 Maxin 5,5 tuuman näytöllä varustetun version. Huippuluokkaan lukeutuva uusi Asuksen lippulaivapuhelin ZenFone 4 Pro on tulossa hieman myöhemmin loka-marraskuussa, kuten myös ZenFone 4 Maxin toinen, 5,2 tuuman näytöllä varustettu versio.

Asuksen uutuudet vaikuttavat ensituntumaltaan melko hyviltä. Puhelimista löytyy järkeenkäypää tekniikkaa ja muotoilussa ollaan varsin yllätyksettömällä mutta elegantilla linjalla.

Uudet Asus-puhelimet itse ovat siis kunnossa, mutta hinnat ovat pielessä. Räikeimmin tämä käy ilmi uudessa huippupuhelimessa ZenFone 4 Prossa, jonka hinta on 899 euroa. Tällä hinnalla Asus-uutuus kipuaa Android-puhelinten aivan kalleimpaan joukkoon. Suomessa myynnissä on laajasti ainoastaan yksi kalliimpi Android-puhelin, Samsungin Galaxy Note8, jonka hinta on 1 029 euroa. Samsungin Galaxy S8+:n hinta on yleisesti laskenut Asuksen kanssa samaan 899 euroon.

Verrattuna Samsungeihin Asus ZenFone 4 Prosta puuttuu laajemmin etupuolen kattava näyttö eikä se toisaalta muuten tarjoaa mitään perustavalla tavalla parempaa.

ZenFone 4 Prota teknisesti pitkälti karkeasti vastaavan puhelimen – 5,5 tuuman AMOLED, Snapdragon 835, optisen zoomin kaksoiskamera – saa Suomessa jopa 400 euroa edullisemmin OnePlus 5:n muodossa 499 euron hintaan. OnePlus 5 onkin kova haastaja myös 499 euron hintaan myyntiin heti tulevalle Asuksen ZenFone 4:lle. ZenFone 4:ssä on poikkeavasti laajemman kuvakulman tarjoava kaksoiskamera, mutta puhelin on varustettu vain keskiluokkaa edustavalla, joskin varsin tuoreella Qualcommin Snapdragon 630 -järjestelmäpiirillä. Peruskäytössä ero ei välttämättä ole merkittävä, mutta samalla rahalla saa parempaakin. OnePlus 5:n lisäksi ZenFone 4:n kovia kilpailijoita ovat myös Honor 9 ja Samsungin Galaxy S7.

Laajemmat ensituntumat ZenFone 4:stä ovat luvassa Mobiili.fissä vielä myöhemmin tänään.

Muut, teknisesti vaatimattomammat Asus-uutuudet saattavat löytää paremmin paikkansa markkinoilta. ZenFone 4 Selfie Pro voi olla hyvä valinta henkilöille, joille erityisesti selfie-kuvaus on tärkeää. Se tarjoaa laadukkaan kaksoisetukameran muun muassa nopealla dual pixel PDAF -automaattitarkennuksella ja 4K-videokuvauksella. Myös muuten ZenFone 4 Selfie Pron tekniikka on kohtuuhyvää – 5,5 tuuman AMOLED-näyttö ja Qualcommin Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri tärkeimpinä osina kokonaisuutta. 499 euron hinta puhelimesta on kuitenkin kaukana edullisesta.

Lisäksi alle 300 euron hintaluokkaan Asus tuo suurella akulla varustetut ZenFone 4 Maxit. ZenFone 4 Max tulee myyntiin myös Suomessa hieman sekavasti kahtena näyttökokona. 5,5 tuuman mallissa akun kapasiteetti on 5 000 milliampeerituntia, kun 5,2-tuumaisessa on tyytyminen 4 100 milliampeerituntinn joka tosin sekin on varsin paljon.

Asuksen mukaan ZenFone 4 Maxin valmiusaika 4G-verkossa yltää jopa 46 päivään, videota puhelimella voi katsoa 22 tuntia putkeen ja puheaika 3G-verkossa on 40 tuntia. Verkkosurffailussa Wi-Fi-verkossa virtaa riittää 26 tunniksi. Zenfone 4 Maxia voidaan käyttää myös latauslähteenä muille laitteille. Jos pitkä akunkesto on pääasiallinen valintaperuste älypuhelinta haettaessa eikä huippuluokan suorituskyvyllä ole vastaavaa merkitystä, voi uusi ZenFone 4 Max olla yksi oiva vaihtoehto.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja