Kolme treeniä päivässä – sisarukset hakevat olympiapaukkua

Suomalaisia nykyaikaisia viisiottelijoita ei ole nähty olympiakisoissa vuoden 1984 jälkeen. Edellisestä olympiamitalista on jo 42 vuotta. Vuonna 1972 Münchenistä nykyaikaisen viisiottelun olympiapronssia voittaneen Veikko Salmisen lapset haluavat kirkastaa isänsä mitalin kahden vuoden päästä Rion olympialaisissa.

Ensi vuonna 70 vuotta täyttävä Veikko Salminen voitti olympiapronssia nykyaikaisen viisiottelun joukkuekilpailusta. 42 vuotta sitten pronssitrio Salminen, Risto Hurme ja Martti Ketelä toivat Suomelle kisojen ensimmäisen mitalin. Nykyisin Veikon trioon kuuluu vain Salmisia, omat lapset Laura ja Ismo.

27-vuotiaalta Lauralta löytyy nuorten Euroopan mestaruus ja varasija Lontoon olympialaisiin. 29-vuotias Ismo puolestaan on saalistanut viisi Suomenmestaruutta ja kaksi Pohjoismaiden mestaruutta. Salmisten elämä rakentuu viisiottelun ympärille.

Tällä kaudella sisarukset ovat jättäneen maailmancupin kisat kokonaan väliin ja keskittyneet pelkästään harjoitteluun. Vain sunnnuntai on lepopäivä, muuten treenataan kolmesti päivässä.

Salmisilla on suomalaisille epätyypillinen tapa uskoa omiin tavoitteisiin, eikä Riosta lähdetä hakemaan kokemuksia, vaan menestymään isosti. Sen ääneensanomista ei peiteillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja