Kolme neljästä koiran omistajasta pitää eläinlääkärimaksuja liian korkeina

Neljä kymmenestä koiran omistajasta on käyttänyt koiraansa lääkärissä vähintään kaksi kertaa viimeisen vuoden aikana.

Koirien omistajat ovat maksaneet eläinlääkärikäynneistä viimeisen vuoden aikana keskimäärin 264 euroa, selviää If Vahinkovakuutusyhtiön teettämästä kyselytutkimuksesta. Summasta ei ole vähennetty mahdollisia vakuutuskorvauksia. Kolme neljästä kokee eläinlääkärin veloittaman summan hieman tai aivan liian korkeaksi.

Joka neljäs koiran omistaja on hankkinut eläinlääkärikäynnit kattavan koiravakuutuksen. Uudellamaalla ja muualla Etelä-Suomessa koirien vakuuttaminen on yleisempää kuin muualla Suomessa.

Neljä kymmenestä koirasta on viety eläinlääkäriin viimeisen vuoden aikana vähintään kaksi kertaa. Neljännes koirista on käynyt lääkärillä kerran, ja joka kolmas koira on säästynyt lääkärikäynneiltä kokonaan. Keskimäärin koiran omistaja on vienyt lemmikkinsä lääkärille 1,5 kertaa viimeisen vuoden aikana.  

- Tuntumamme mukaan yhä useampi koira kärsii erilaisista vaivoista, joihin tarvitaan lääkärin apua. Lemmikkivakuutuksista maksettujen korvausten määrä on kasvussa, mihin osaltaan vaikuttaa myös eläinlääkäreiden kohonneet kustannukset, toteaa vakutuusjohtaja Mika Viipuri Ifistä. 

Ifin teettämän kyselytutkimuksen toteutti YouGov Finland huhtikuussa 2014. Koira-aiheisiin kysymyksiin vastasi yhteensä 246 koiran omistajaa. 

Lue myös:

    Uusimmat