Kolme makoisaa herkkua uudenvuoden juhliin – kokeile näitä!

Vuoden vaihtumista seuraavaan voi juhlia järjestämällä kutsut ystävien kesken. Kahvipöydän koristeeksi sopivat erilaiset suolaiset herkut.

Uudenvuoden juhlissa on hyvä tarjota pieniä ja helposti valmistuvia pikkusuolaisia. Jos pakastin on vielä pullollaan pakastetaikinoita, nyt on hyvä aika valmistaa niistä maittavia makupaloja.

Kahvipöydän pienet, suolaiset herkut valmistuvat nopeasti näillä resepteillä! Vaihda täytteitä makusi mukaan. Kun teet versioita eri täytteillä, löytävät kaikki vieraat varmasti lautaselleen itseään miellyttävät vaihtoehdot tarjottavien joukosta.

Savuporo Briochit

10 kpl

1 pkt Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)

tai Torttutaikinalevyjä (500 g)

Täyte:

150 g savuporosulate- tai -tuorejuustoa

100 g savuporoleikkelettä

1 punainen (suippo)paprika

1 punasipuli

1 tl mustapippurirouhetta

1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Levitä taikinalevyt sulamaan. Kuutioi leikkele, paprika ja sipuli. Levitä taikinalevyille huoneenlämpöistä tuorejuustoa, savuporo-, paprika- ja sipulikuutioita sekä mausteita. Älä sulata taikinalevyjä liikaa, niin täytteen levitys on helpompaa. Kääri levyt rullalle pituussuunnassa. Nipistä sauma yhteen kostutetuin käsin. Leikkaa jokainen rulla kahtia ja laita palat korkeisiin muffinivuokiin tai voidellun muffinipellin koloihin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin värisiksi.

VINKKI: Savuporon tilalla voi käyttää kalkkunaleikkelettä tai savulohta, huomioi se myös juuston valinnassa sopivaksi em. makuun.

Chorizo-voitaikinaveneet

Jäikö joulusta yli voitaikinaa? Chorizo-voitakinaveneet ovat suolaisia, lämpimänä tarjottavia herkullisia alkuruokapaloja. Voitakina pehmentää pippurituorejuuston ja chorizo-makkaran melko voimakasta makua.

5 kpl isoja tai 10 kpl keskikokoisia veneitä

1 pkt Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)

tai Torttutaikinalevyjä (500 g)

Täyte:

100 g chorizo-makkaraa kuutioituna

150 g pippurituorejuustoa

½ dl tuoretta rakuunaa silputtuna

Voiteluun:

kananmunaa

Ota taikinalevyt sulamaan. Valmistele täyte niiden sulaessa.

Tee veneet uuninkestäviin kippoihin, mieluiten mataliin, soikeisiin. Voitele kipot öljyllä.

Leikkaa taikinalevyjen tai puolitettujen taikinalevyjen (neliön muotoisten) kulmiin viillot. Aseta levyt voideltuihin kippoihin. Kipon koko vaikuttaa siihen, kannattaako vene tehdä koko levystä (iso) vai neliöstä (keskikoko). Laita kullekin pohjalle reilusti kaikkia täyteaineita keskelle. Nosta kulmat ylös täytteen päälle. Nipistä hyvin kiinni. Voitele munalla. Paista kauniin värisiksi 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20–25 minuuttia.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteessä tuorejuuston tilalla valko- tai sinihomejuustoa.

Rukiiset tai lehtevät sydämet

Päällysteet paistetaan näissä suolaisissa ”leivoksissa” uunissa. Kasvisten tilalla voi käyttää savulohta, katkarapuja, kanaa tai kinkkua.

25 kpl

1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)

tai Voitaikinaa (500 g)

Täyte:

100 g mangochutneytä

2–3 punasipulia renkaina

100 g mangoa viipaleina

200 g artisokansydämiä tai oliiveja

1 tl yrttisuolaa

2 tl roseepippuria

½ dl silputtua tuoretta rosmariinia

200 g kevyttä fetajuustoa tai kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa (rasvaa n. 10 prosenttia)

150 g voimakkaanmakuista juustoraastetta

Kauli ruistaikina ohueksi tai voitaikina ⅓ pidemmäksi. Ota taikinasta muotilla sydämiä. Levitä sydämille mangochutneyta ja muut täytteet. Ripottele pinnalle hiukan juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

VINKKI: Valmista samalla ohjeella Lehteviä Kana-fetasydämiä. Korvaa artisokansydämet paistetuilla broilerisuikaleilla.


Reseptit: Arja Elina Laine

Kokeile myös näitä reseptejä:

Lue myös:

    Uusimmat