Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Omena-ruusukeleivokset

Julkaistu 08.04.2025 12:32

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leipurit saivat Teknisessä tehtävässä haasteekseen omenaruusuke leivonnaiset.

Sekoitettu pikavoitaikina

  • 180 g voita, kylmä
  • 270 g (n. 4 dl) vehnäjauhoja, pakasteesta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 60 g (n. ¾ dl) sokeria
  • ripaus suolaa
  • n. 60 ml vettä, kylmää

Vuokien voitelu

  • vuokaspray

Täytteet

    Omenamarmeladi

    • 100 g omenoita (kuorittu ja paloiteltu)
    • 10 ml vettä
    • 40 g hillo-marmeladisokeria
    • kanelia

    Omenatäyte

    • 2–3 kpl omenasiivuja (punainen omena)
    • 15–30 ml sitruunamehua
    • (vesi, sokeri)
    • n. 40 g (n. ½ dl) sokeri-kaneli-vaniljasokeriseosta

    Viimeistelyyn

    • tomusokeri

    Valmistusohje

    SEKOITETTU PIKAVOITAIKINA: Kuutio voi. Nypi sormin tai sekoita yleiskoneessa voi, vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Lisää vähitellen vettä, kunnes saat tasaisen taikinan (voi saa jäädä aavistuksen paakuiksi). Voit laittaa taikinan hetkeksi kylmään. Kaulitse taikina 3 x 3 eli kaulitset taikinan
    suorakaiteen muotoiseksi ja taittelet tämän kolmeen osaan. Toista vielä kaksi kertaa. Kääri kelmuun tai muovipussiin. Laita pakastimeen tai jääkaappiin. Huom. Voit pitää taikinaa kaulintakertojen välissä jääkaapissa tai pakastimessa, jotta taikina ei pääse lämpenemään kaulauksen aikana.

    OMENAMARMELADI: Kuori omenat ja poista siemenet. Pilko omenat pieniksi paloiksi. Lisää kattilaan veden kanssa. Keittele miedolla lämmöllä, kunnes omenat ovat pehmeitä. Lisää hillo- marmeladisokeri. Keittele 15 minuuttia. Soseuta. jäähdytä.

    OMENATÄYTE: Poista omenoista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi. Laita omenasiivut mikrokulhoon, purista päälle sitruunamehua ja lisää tarvittaessa pieni määrä vettä ja halutessasi sokeria. Kääntele omenasiivuja varovasti. Pehmennä mikrossa 2 – 4 minuuttia, kunnes omenat ovat taipuisia. Kääntele omenasiivuja varovasti muutaman kerran mikrottamisen aikana. Valuta vesi ja laita omenat talouspaperin päälle kuivumaan. Sekoita kaneli-sokeri-vaniljasokeri kulhossa. 

    LEIVOSTEN MUOTOILU, PAISTO JA VIIMEISTELY: Suihkuta muffinssipelti vuokaspraylla. Kaulitse taikina niin, että saat siitä vähintään kymmenen noin 6 cm leveydeltään ja noin 25 cm pituudeltaan taikinasuikaleita. Levitä ohuesti omenamarmeladia. Ripottele pinnalle kaneli-sokeriseosta. Leikkaa taikinasuikaleet. Asettele omenat taikinan pitkälle sivulle limittäin niin, että kaareva kuorireuna tulee
    taikinansiivun ulkopuolelle. Käännä taikinasuikaleen toinen puoli kaksin kerroin omenasiivujen päälle niin, että omenoiden kaareva reuna jää näkymään taikinan välistä. Rullaa taikina ja omenat ruusuiksi. Laita voideltuihin muffinssipellin koloihin. Paista noin 200
    – 220 asteissa uunissa 25 – 30 minuuttia. Poista vuoasta. Viimeistele tomusokerilla. Laita tarjoiluastialle.

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Kukkaan puhjennut juustopiiras, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Pasteis de nataKoko Suomi leipoo: Tarte tatin ja kanelivaahtoKoko Suomi leipoo: Omenasjuusteli, IidaVilliyrtit: Kristan "Makea metsä"
    Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo
    • 10.6.13:58
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

    • 10.6.13:35
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

    • 5.6.14:18
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

    • 5.6.12:55
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

    • 5.6.12:37
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti